En brakseger över IF Hoppet, 0-14 i Helsingby!

Flickorna slutade på en fin 3:de plats i serietabellen efter grundomgångens sista match.

Sällan har väl skådats en sådan överlägsenhet som i gårdagens match. Från start var det spel mot ett mål och motståndarna hade särskilt svårt i första halvlek då Sportingflickorna dessutom hade en rätt stark medvind i ryggen. Målchans efter målchans serverades framför Hoppets målbur där de flesta förvaltades rätt men även många stolp-, och ribbträffar sågs under kvällen. IF Hoppets målvakt hade en jobbig kväll, medan Sportings målvakt Ida Wikman mest hade tråkigt. Efter första halvlek stod resultatet redan 0-7!

I början av andra halvlek störde motvinden något men flickorna började använda sig mera av markbollar och snart fortsatte målkalaset. Nathalie Dahlgren flyttadeas upp i anfallet för första gången i år och fick också till slut göra mål efter många försök strax utanför eller ovanför mål. Marie Lövholm gjorde även sitt första mål för säsongen. Frida Lähteenmäki målade två gånger medan Adelina Ragnäs gjorde hela tio (!) mål denna kväll!

En fin och välförtjänt tredje placering i serietabellen blev slutresultatet efter grundomgångens tolv matcher. Sju vinster, tre oavgjorda och två förluster. Sundom IF slutade som etta och I-JBK som tvåa. P.g.a. att Sporting spelar med två överåriga flckor i laget kommer laget att få spela i division två istället för division ett under höstomgången.