FC Hämeenlinna – Sporting 2-0 (1-0)

Tappio Hämeenlinnassa

Helluntaina Sporting Kristinan matka jatkui Hämeenlinnaan. FC Hämeenlinna toimi isäntänä ottelussa, joka pelattiin upouudella Pullerin tekonurmella. Ottelussa Pullerin tekonurmi vihitiin käyttöön ja ottelun alla oli juhlan tuntua. FC Hämeenlinna, joka vuosituhannen alussa, pelasi jopa kotimaan pääsarjaa Veikkausliigaa, tippui viime kaudella Ykkösestä alas Kakkoseen. Kauden ilman tappiota aloittanut FC Hämeenlinna ei siis mikään kakun pala ollut Sportingin miehistölle.

Ottelu lähti käyntiin varsin tasaisissa merkeissä, jossa kotijoukkue ehkä hienokseltaan hallitsi kenttätapahtumia, mutta kristiinalaiset iskivät hyvin vastaan. Sportingin paras paikka ensimmäisellä puoliajalla siunaantui Julian Tarvollille, joka ei kuitenkaan viimeistelyssä onnistunut. FC Hämeenlinna osui ensimmäisellä puoliajalla kerran. Tämä tapahtui 24 minuutin kohdalla, kun hämeenlinnalaisten Jere Suomalainen onnistui kulman jälkitilanteesta siirtämään kotijoukkueen johtoon Gaston Brambattin käsien kautta.

Toinen jakso noudatti pitkälti samaa kaavaa. Sporting pelasi varsin mukiin menevästi, mutta se viimeisen syötön laatu jätti toivomisen varaa. Yksi huippupaikkakin saatiin, mutta tällä kertaa Sekou Konate epäonnistui maalinteossa. Vanha klisee, kun et itse tee kaveri tekee. 64 minuuttia oli Hämeenlinnan kuumuudessa pelattu, kun FC Hämeenlinna ratkaisi ottelun. 2-0 maalin viimeisteli upealla laukauksella Aleksi Latvanen. Näihin numeroihin Hämeenlinnassa myös päädyttiin ja kaikki pisteet jäivät kotijoukkueen pussiin. Sportingin taistelu oli ottelussa hyvää ja kenttätapahtumissa ei juurikaan jääty hämeenlinnalaisten jalkoihin, mutta maalit ratkaisevat.

Ottelussa kansaa kohautti Alex Mäkiharjun harhautukset. Alex näytti pari kertaa taitojaan patenttiharhautuksellaan (vai oliko patentti jo Ronaldinholla) ja sai sillä yleisön suosionosoitukset. Alex jatkoi siis hyviä esityksiä vasemman pakin paikalla. Ensimmäistä kertaa avaukseen nousi Topias Lehtola, Leonid Grinesin ollessa kipeänä kotona. Vaihdosta sisään pääsi Kristoffer Lövholm, joka sai arvokasta kokemusta Kakkosen peleistä. Hyvin hän myös ottelussa esiintyi.

Sportingin miehistö koki ottelussa myös kovia. Pelaajavalmentaja Rajkovicin peukalo vääntyi pahan oloisesti ja mies luuli sen murtuneen. Kipeällä kädellä Miro” kuitenkin sinnitteli loppuun asti ja näytti kyllä muulle miehistölle hienoa esimerkkiä taistelijan luonteestaan. Jatkotutkimuksissa selvisi, että peukalossa ei luuvaurioita onneksi ollut. Keskikentän Adis Stambolijaa jouduttiin myös ottelussa paikkailemaan muutamia kertoja. Pahin vaurio tuli silmäkulmaan, mutta sitkeä Adis pelasi paikkailujen jälkeen ottelun loppuun. Myöhemmin silmäkulma käytiin liimaamassa Hämeenlinnan terveyskeskuksessa. Erityiskiitos henkilökunnalle todella ripeästä ja huippuhyvästä palvelusta. Kaupan päälle Mirokin sai vielä tukevan lastan sormeensa sisarvalkoisten asiantuntevissa käsissä.

Jalkapallo on maalintekopeli. Tämän hetken raaka tilastofakta on, että Sporting on itse onnistunut viimeistelemään vain yhden kerran. Toisaalta se tärkein, eli tuplaveesarake näyttää tukkimiehenkirjanpidolla kahta viivaa, joka taas sarjataulukon puolella tarkoittaa ihan kelpo avausta. Vallitsevassa tilanteessa voidaan kuitenkin käyttää vanhan maitoparran Teemu Selänteen viisaita sanoja: “Niin kauan ei ole hätää, kun on edes paikkoja.” Toisaalta viimeistelyn luulisi pian aukeavan, sillä hyökkäyspelin taitajia joukkueesta kyllä löytyy.

Seuraavaksi Sporting matkaa Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi tämän viikon sunnuntaina.