FC Jukola – Sporting II 3-1 (2-0)

På måndagskvällen åkte Sporting II till Vasa för att möta serieledande FC Jukola. Motståndet var en ny bekantskap och det enda man visste om laget var att man hade Riku Hakala i laget som var skyttekung i trean för 3-4 år sedan.

Matchen började ganska jämn men vart efter halvleken led märktes det att hemmalaget var bättre kompis med bollen än bortalaget. Medan Sporting II fortfarande hade svårt att få kontroll på bollen i det våta gräset blev FC Jukola bara farligare. Halvvägs in i halvleken friställdes en Jukola-anfallare av en nickskarv och placerade in bollen före en utrusande Linus Lähteenmäki. Bara några minuter senare gjorde FC Jukola 2-0 på en skott som styrdes via ett Sportingben och for i en hög båge över Sportingmålvakten.

Andra halvleken började med ett klart spelövertag för hemmalaget och det dröjde inte länge före resultattavlan visade 3-0. Sporting lyfte upp fler spelare och lyckades skapa lite tryck mot Jukolamålet i slutet men närmare än Sami Nyströms 3-1 kvittering kom man inte.

Största skillnaden mellan lagen var nog i kväll fysiken, Sportingspelarna blev ofta ganska lätt undanknuffade av de fysiskt starkare Jukolaspelarna men Jukola kunde också slå 7-8 passningar inom eget lag medan Sporting kom upp i högst 3 passningar.