FC Korsholm – Sporting Kristina 1-3 (1-1)

Grannas tvåmålsskytt

På onsdagskvällen spelade Sporting sin tredje träningsmatch för året och för motståndet i Bottniahallen stod division 3 konkurrenterna FC Korsholm. Sporting hade drabbats av manfall och hade endast två avbytare på bänken, Peter Grannas som nyligen haft feber samt målvakten Jesper Åström.

FC Korsholm började matchen mycket bra och fyllde på med många spelare i anfallen, Sporting hade svårt att få igång det egna spelet pga att Korsholm pressade högt och intensivt. Sporting var stundtals hårt tillbakapressat och Korsholm skapade några farligheter, som Janne Smeds i målet ändå inte hade några större problem med. Matchen började jämna ut sig vartefter halvleken led men Sporting hade svårt att skapa några riktigt heta chanser. Lite orättvist till matchbilden sett var Sportings ledningsmål i den 25:e minuten, Kalle Simons drev bollen längs med straffområdesgränsen och fick på ett bra skott som Korsholmmålvakten inte kunde greppa och Viktor Metsäranta var alert och petade in ledningsmålet. Kort därefter kvitterade Korsholm på ett otagbart långskott. Dröjde inte många minuter före samme man provade samma sak och träffade ribban. Första halvleken präglades av ett spelmässigt övertag av Korsholm samt av för många felpass av Sportingspelarna.

Andra halvlek var betydligt jämnare och Sporting oroade Korsholm-försvaret vid ett flertal tillfällen. Korsholm var inte ofarliga de heller men Sporting-försvaret tillsammans med Smeds i målet spelade stabilt. Framför allt gjorde Smeds några bra räddningar på skott från närhåll. I den 60:e minuten gjorde nyss inbytte Grannas 2-1 för Sporting, förarbetet stod Andreas Ekholm för. Dröjde inte länge innan samma duo var i farten igen, Ekholm sköt och Grannas högg på returen, 3-1 till Sporting. Efter det här mattades spelet av en aning, Sportingspelarna började bli aningen trötta mot slutet av matchen och det fanns inga avbytare samt så märkte man en viss uppgivenhet bland Korsholm-spelarna, dock så lyckades de skapa någon halvchans ännu innan slutet.

Svårt att plocka fram några enskilda spelare i Sporting men Alex Mäkiharju på högerbacken bör nämnas, framförallt hans offensiva räder var bra och några läckra finter bjöd han också publiken på. Nästa träningsmatch är den 13:e mars mot division 2-laget Norrvalla FF.