Flickor96 Kanu – Sporting 0-2

Flickorna har hittat toppformen

Sportings flickor13 tog en riktig kämpaseger ikäll i Alahärmä. Motståndarna Kanu hade före kvällens drabbning förlorat 1 match av 7 och släppt in endast 4 baklängesmål.

Matchen började jämnt men Sporting kunde lägga in 0-1 ganska tidigt i matchen efter ett ritkigt mönsteranfall. Målgörare Nathalie Lindell. Efter målet tog Kanu över kommandot och förde spelet utan att kunna skapa någon egentlig målchans pga Sportingförsvarets säkra spel. Sporting hade ännu en klockren stolpträff i slutet av halvleken.

I andra halvlek tog Sporting direkt från avspark över matchen och radade upp målchanser efter varandra. 0-2 sattes av Adelina Ragnäs. Efter målet kom Kanus spel av sig och Sporting kunde säkra 3 poäng. Skulle fru fortuna varit på Sportings sida skulle spelet lika bra kunnat sluta med riktigt stora segersiffror.

Spelmässigt var det en av de bästa matcherna flickorna har presterat. Hela laget gav allt och lagspelet fungerade perfekt.

Nästa match har flickorna hemma på östra sidans plan mot Malax måndag 29.6 klockan 19.