Futsal

Vinst och förlust i Malax

I första matchen var det PeIK som ganska snabbt gjorde första målet. Sportings spel var en aningen trögt i början men man gnetade sig in matchen och kunde kvittera till 1-1 genom Simon Rosendal efter fint förarbete av Andreas Ekholm. PeIK tog åter ledningen men Alex Mäkiharju kvitterade före pausvilan. Halvvägs in i andra halvlek avgjorde Janne Smeds matchen med ett mäktig långskott som betydde att Sporting vann matchen med 3-2.

Sporting hade drabbats av manfall och hade endast två avbytare i turneringen vilket märktes redan i första matchen då spelarna blev ganska trötta mot slutet. Tyvärr fick sportingspelarna ingen tid till vila då den andra matchen mot Södervalla BK spelades genast efter den första.

I den andra matchen tog Södervalla ganska snabbt och enkelt en 3-0 ledning. Sporting reducerade genom Ekholm och Sebastian Lövdahl och till pausvila gick lagen vid ställningen 4-2. Direkt i början av andra halvlek gjorde SBK 5-2 och luften gick ur de trötta sportingspelarna. SBK gjorde ännu tre mål och Ekholm ett för sporting och matchen slutade 8-3. Den andra matchen kan summeras med Tarmo Toivonens ord ”kun loppuu kunto, loppuu järki”. Huvudsaken är ändå att man i turneringen öppnade poängkontot.

Målskyttar: Alex Mäkiharju, Simon Rosendal, Sebastian Lövdal, Janne Smeds, Andreas Ekholm 2.