Hammarlands IK – Sporting 1-5 (1-4)

Ekholm i målform

Redan i inledningen av matchen mot Hammarlands IK på Åland Uniteds hemmaplan i Lemland var det ganska klart vem som skulle vinna. Andreas Ekholm hade gjort 1-0 redan efter några minuter och Sporting dominerade matchen. Ekholm gjorde ytterligare tre i första halvlek och Hammarland ett. I den andra halvleken gjorde Jonatan Bergkulla Sportings femte mål. Målet och en utvisning på en Hammarlandspelare som kastade sand i ansiktet på Kristian Sillanpää var nästan det ända som hände i den andra halvleken.

Sporting gjorde inte någon bra match, det enda helt godkända var slutresultatet. Det finns dock förmildrande omständigheter. Underlaget var väldigt mjukt, det var nästan som att spela på en sandstrand, väldigt tungt och bollen stutsade lite hur som helst. Motståndet var ganska svagt vilket gjorde att tempot var ganska lågt. Det fanns inga linjedomare vilket gjorde att spelet många gånger blev lidande, många oklara offsidesituationer etc.