Masku – Sporting 2-2 (1-1)

Piste mukaan Maskusta

Lauantaina Sportingin matka jatkui Maskuun, kun isännöivänä joukkueena toimi Maskun Palloseura. Kauden kaksi edellistä oli menty Masku-merkkisesti, sillä pisteet joukkueiden välillä ennen lauantaita oli mennyt Maskulle 6-0 ja maalit 3-0. Haastetta Sportingilla siis taas riitti. Ja kun rosterin suhteenkin tilanne oli taas sama laulu: kapea, kuin hokivaimon peppu, ei tilanne tosiaankaan ollut optimi ryöstöretken suhteen. Tällä kertaa pelistä oli uutena poissa hyvässä vireessä ollut Sekou Konate, joka sai viikolla treeneissä polveensa iskun. Vamman vakavuudesta ei vielä tässä vaiheessa ole suurempaa tietoa. Penkillä Maskun reissulla siis vain varamaalivahti Simon Sandberg, kylkivammasta toipuva Pekka Paukkonen ja Kristoffer Lövholm. Näillä eväillä otteluun oli lähdettävä, mutta se tärkein eli Sportingsydän oli bussiin onneksi pakattu. Sporting haki upean pisteen Maskusta loppulukujen ollessa 2-2.

Sporting aloitti ottelun hyvin. Se pystyi pitämään palloa ja luomaan peliä, eikä se tälläkään vierasreissulla jäänyt telineisiin seuraamaan kaverin menoa vaan osallistui pelin kulkuun aktiivisesti. Masku kuitenkin aloitti ottelussa maalinteon, kun sivuvaparin seurauksena pallo pelattiin Sportingin boksiin, josta sitä ei saatu purettua ja Maskun Jesse Hämäläinen pääsi tälläämään pallon verkkoon. Tässä vaiheessa pelikellossa 23 minuuttia. Sporting ei tästä lannistunut vaan se nousi tasoihin vain minuutti avausmaalin jälkeen. Leonid Grines ja Julian Tarvoll syöttelivät hienosti keskenään ensin mainitun nokikkain Maskukassarin kanssa ja “Leksan” jäänviileä sijoitus tasoitti lukemat 1-1:teen. Näissä numeroissa siirryttiin myös koppeihin mehutauolle kuuntelemaan koutsien ohjeet toiselle puolikkaalle.

Toinen puoliaika alkoi Maskun komennossa ja se siirtyi johtoon 56 minuutin kohdalla. Maalintekijänä avausmaalinkin viimeistellyt Jesse Hämäläinen, joka pääsi lähietäisyydeltä siirtämään pallon pussiin Sporting puolustuksen uinuessa. Vieläkään ei Sporting ollut viimeistä sanaansa sanonut vaan se jahtasi nälkäisenä tasoitusta. Pelin ote siirtyi kristiinalaisvieraille ja Masku joutui koko ajan selkeämmin ja selkeämmin toisen jakson edetessä vain varjelemaan johtoaan. Maskukin oli tosin siirtyä 3-1 johtoon, mutta tämän esti mainiosti pelannut Sportingvahti Gaston Brambatti. Argentiinalaiselta upea kaksoistorjunta juuri sellaiseen paikkaan, missä oma joukkue sitä eniten tarvitsi. Ansaittu tasoituskin saatiin, tosin sitä täytyi odottaa aina ottelun 84:lle minuutille. Siitä vastasi Alex Mäkiharju, joka ampui oikealta tulleen vapaapotkun suoraan Maskun nuottaan. Pirullinen sisäänpäin kiertävä pallo Alexilta, johon maalivahti ei voinut reagoida liian aikaisin, koska ei tiennyt pääseekö joku vielä ohjaamaan palloa sen lentoradalta toiseen suuntaan. Niin tämä Alexin matalahko nuoliainen siis suoraan Maskun maaliin ja Sporting jo toisen kerran lauantai-iltana rinnalle. Voittomaaliin kristiinalaisten eväät eivät sentään riittäneet, mutta tasapeli tyydytti joukkuetta. Hieno taistelupiste, kun kahdesti oltiin kuitenkin tappiolla. Maskun johtomaalin jälkeen kotijoukkueen aneemisuutta olisi pitänyt pystyä käyttämään paremmin hyväksi, koska tilaa pelata kuitenkin oli. Pieni maltin puuttuminen ratkaisupaikossa kuitenkin näkyi ja näin täydellistä loppuratkaisua ei saatu. Toisaalta tasapeli kuvastaa ottelun kulkua täysin oikein.

Kyllä minä tyytyväinen pisteeseen olen. Kaksi kertaa kuitenkin noustiin tappioasemasta tasoihin. Masku meitä vastaan kuitenkin vei tällä kaudella seitsemän pistettä, niin hyvä, että tästä viimeisestä pelistä se piste saatiin. Tasapeli vieraissa kyllä tyydyttää. Meillä pelas moni hyvän pelin ja olen tyytyväinen jätkien peliin. Hyvin jaksettiin taistella. 2-1 tilanteessa Gaston teki yhden upean tuplatorjunnan, jolla me pysyttiin pelissä mukana. Se oli todellinen gamesaver. Haasteelliset olosuhteet oli pelissä. Kenttä oli märkä ja liukas, sekä nurmi pitkä.

Jorma Huusko

Näin ottelua luonnehti Gastonin kesyttäjä Jorma Huusko, joka on saanut kyllä Sportingin veräjänvartijan huippuvireeseen tälle kaudelle.

Seuraavaksi Sportingin matka jatkuu jälleen Varsinais-Suomeen, kun se matkaa Suomen Turkuun kohtaamaan ÅBO IFK:n ensi viikonloppuna. Sportingin edellä sarjataulukossa majaileva ÅIFK on viiden pisteen päässä Sportingista. Voitolla olisi mahdollisuus kaventaa piste-eroa, kun taas tappio sementoisi Sportingin sarjasijoituksen kahdeksanneksi. Kahdeksas paikka sarjataulukossahan tarkoittaa, että teksti-tv:ssä täytyy alkaa tiirailemaan jo alasivuja ja muitakin lohkoja. Sillä kaikkien lohkojen huonoin kasi tippuu ensi kaudeksi kolmoseen. Tällä hetkellä Sportingilla pisteitä on 22 ja huonoimmalla kasipaikalla olevalla joukkueella itälohkon FC POHUlla on 15. Pelattavaa siis riittää loppukaudelle. Nyt vain ukkoja vireeseen ja pelikuntoon, että pisteistä taistelu on mahdollista. Taistelumieli ja asenne tuntuvat jätkillä olevan kunnossa, kun vielä loukkaantumishuolet pikkaisen edes hellittäisivät. Sitkeä on kyllä ryhmä. Ei muuta kuin eteenpäin….. Ei saisi mennä asioiden edelle, mutta Kraft pelikin lähestyy…