Närpes Kraft – Sporting

Förlust i årets första derby

I första halvlek var spelet tillknäppt och försiktigt. Inget av lagen vågade anfalla med flera spelare och försvarsspelet prioriterades. Varken Kraft eller Sporting lyckades skapa någon farlig chans under första halvlek men Kraft var det något bättre laget.

I andra halvlek blev spelet mera öppet. Till stor del berodde det på att Mårten Grandell lyckades ge Kraft ledningen i den andra halvlekens första minut. Vartefter matchen led försökte Sporting flytta upp spelet men hade sist och slutligen inte mycket att komma med. I den 70:e minuten ledde ett missförtånd i Sportings bakre led till att Kevin Linton kunde ge Kraft en 2-0 ledning. Den enda farliga chansen Sporting lyckades skapa var Alex Mäkiharjus kanon i stolpen. Kraft vann helt rättvist inför 990 personer.