NIK – Sporting 0-3 (0-2)

Sporting upp i serieledning

Onsdagskvällens bortamatch i Nykarleby började med ett rätt högt tempo och spelet höll en bra division 3 nivå. För ovanlighetens skull var Sporting med i matchen från början. Första halvlek var en jämn tillställning spelmässigt med det var Sporting som stod för farligheterna, både bakåt och framåt. Då matchuret visade på 30 minuter blev en framrusande Anthony Hannus fälld vid straffområdesgränsen. Vid den efterföljande frisparken puttade Peter Grannas bollen lite i sidled och Julian \”Flexnes\” Tarvoll dunkade bollen i borte burgaveln och 0-1 var ett faktum. Några minuter senare tog Alex Mäkiharju upp sig längs med vänsterkanten, avancerade till straffområdeshörnet och fick på ett stenhårt skott som for rätt upp i bortre krysset. Lagen gick till pausvila i ställningen 0-2. Siffrorna var kanske aningen i överkant sett till matchbilden.

Andra halvlek var den totalt motsatta jämfört med första vad gäller tempot. NIK spelade lojt och bollen var inledningsvis oftast utanför plan. Sporting hade heller ingen orsak till att skruva upp tempot utan bevakade tryggt sin ledning. Det enda minnesvärda från andra halvlek var Hannus mål. I mitten på andra halvlek väggspelade Hannus med Grannas, kom igenom NIK-försvaret och placerade behärskat in trean. Därmed var matchen avgjord och Sporting kunde göra alla fem byten för att lufta vissa spelare och spara krafter inför lördagens hemmamatch.

Domaren bör berömmas, han tillät rätt fysiskt spel och hade matchen under kontroll hela tiden. I första halvlek snappade Grannas upp en dålig bakåtpassning från NIK-försvaret och kom ensam med målvakten. Linjemannen var nervös och vinkade för offside. Som de flesta vet kan det inte bli offside om det är en motståndare som passar. Domaren var iskall och vinkade ner flaggan, i 9 av 10 fall är domarna så osäkra att de blåser för offside i motsvarande fall och skyller på linjemannen då spelarna protesterar. Tyvärr missade Grannas.