Norrvalla FF – Sporting Kristina 3-1 (3-1)

Norrvalla FF en klass bättre än Sporting.

På torsdagskvällen spelade Sporting träningsmatch på konstgräset i Vörå mot division två laget Norrvalla FF. Norrvalla vann matchen med siffrorna 3-1 (3-1), Sportings mål gjordes av Andreas Ekholm.

Matchen igenom var Norrvalla det bättre laget vilket sig bör, men Sporting spelade stundtals bra men slog tyvärr alltför ofta bort bollen i onödan. Efter några minuters spel jobbade Ekholm fram en hörna som tyvärr Norrvalla förvaltade bäst och gjorde mål på en snabb kontring, målskytt Carl-Anton Carlsson. Dröjde inte många minuter före Norrvalla gjorde nästa mål, Andrei Shirobokov sköt ett hårt lågt inlägg som oturligt styrdes in i eget mål via en sportingspelare. Sportingspelarna var fortfarande lite chockade och en slarvig passning in i mitten resulterade i att en Magnus Backlund snappade upp bollen och på distans kunde skjuta in 3-0. En dyster kvart för Sporting. Sporting ryckte dock upp sig och passningsspelet började löpa på bättre. Efter ca 35 minuter resulterade ett fint passningsspel av Sporting i att Andreas Ekholm kunde nicka in reduceringen, inlägget stod Daniel Lindahl för.

I den andra halvleken sjönk tempot något och spelet blev jämnare, dock så var det fortfarande Norrvalla som fortfarande förde spelet en aning. Halvleken var ganska händelsefattig förutom ett par chanser för Norrvalla som Janne Smeds i målet var bra med på, och en bra chans för Ekholm.

Överlag får Sporting ändå vara rätt nöjd med matchen. Det var väntat att Norrvalla skulle vara det spelförande laget med Sporting stod upp bra i övrigt, förutom den dystra kvarten i första halvleken. Man lyckades skapa chanser men passningsspelet var ibland slarvigt.