Pjelax FC – Sporting II 2-7 (1-5)

Effektivt Sporting vann derbyt

På tisdagskvällen var det dags för ett stekhett Sydösterbotniskt derby i herrsexan mellan ettan Sporting II och tvåan Pjelax FC. Sporting II var i praktiken redan klara för övre slutserien medan Pjelax ännu saknade några poäng för att ta sig dit.

Domare Kronlund hade inte hunnit ta ut visselpipan ur munnen innan Sporting gick till ledning. Nästan direkt efter avspark kom Issa Najjar runt på kanten och serverade Mika Kangasniemi till 0-1. I fortsättningen blev det dock inte lika lätt för Sporting. Pjelax spelade aggressivt och ställde till det stundtals samtidigt som man i Sporting var lite obeslutsamma. Pjelax började komma närmare Sportingmålet och efter en dubbelhörna letade sig bollen upp i nättaket i den 24:e minuten. Ett onödigt mål då man inte fick undan bollen då det fanns läge till det, dock var målet helt rättvist sett till spelhändelserna de 15 senaste minuterna. Sporting replikerade snabbt genom Kangasniemi till ställningen 1-2. Issa Najjar gjorde 1-3 i efterspelet till en hörna, Kangasniemi fullbordade hattricket till 1-4 och ännu före pausvilan gjorde Tony Lehto 1-5 på hörna.

Matchen kändes avgjord i det här skedet och andra halvlek blev ganska avslagen. Lehto gjorde 1-6 på hörna och Johan Hannus lobbade in 1-7. I slutet av matchen snyggade Pjelax till siffrorna till 2-7. Sporting är nu definitivt klara för övre slutserien. På måndag spelas ännu ett derby då Töjby FC kommer på besök till River Ground. Efter det väntar seriepaus innan övre slutserien börjar.