PUS – Sporting II 1-2 (1-1)

Mario matchhjälte

Sporting II gästade på måndagskvällen Brändölaget PUS i Vasa. Sporting hade redan förlorat en match i övre slutserien och låg på 3 poäng medan PUS hade tagit full pott (6 poäng). Det var mao en riktig sexpoängsmatch. Sporting var också aningen skadedrabbat men fick ändå ihop ett slagkraftigt lag. Matchen i sig var relativt jämn men Sporting var ändå aningen bättre matchen igenom. Man höll i lite mera boll och skapade lite mera målchanser. Efter ca kvarten spelade fick Sporting en hörna och Mario Kronman stod påpassligt vid bakre stolpen och slog in bollen i mål efter en liten nicktouch av hemmalaget framför mål. Hemmalaget kunde kvittera efter ca 35 minuter på kontring. PUS-spelaren fick iväg ett kanonskott från straffområdesgränsen som for ganska nära närmsta krysset.

I andra halvlek jagade Sporting ett vinstmål men det var svårt att skapa chanser på den våta och ojämna planen. Fick man en chans så blev avsluten alltför dåliga. I den 88:e minuten blev Mario Kronman tvåmålskytt och matchvinnare då han gjordes ett nästan identiskt mål som det första. Hörnan slogs denna gång från andra sidan och nu var det målvakten som missade lite medan Mario lurade vi bakre stolpen och slog in 1-2 vinstmålet.

I och med vinsten är Sporting II nu hyggligt bra med i toppen av övre slutserien.