Reima – Sporting 5-1 (2-0)

Bittert bittert

Sporting hade spelet men Reima gjorde målen, så kan man summera bortamatchen mot Ykspihlajan Reima. Sporting började matchen mycket bra och spelet var i anfallsväg bland det bästa som Sporting visat upp i sommar. Efter 20 minuter kunde det mycket väl ha stått 3-0 till Sporting. Chanser radades upp nästan på löpande band men KPV-lånet Aki Lyyski i målet var omutlig och var den som höll Reima med i spelet. De bästa chanserna hade Peter Grannas, Andreas Ekholm och Anthony Hannus som hade en nick i stolpen. Halvägs in i halvleken fick Reima en hörna på vilken en dåligt markerad Reimaspelare dunkade in bollen på halvvolley. Sporting fortsatte att anfalla men 10 minuter senare kom nästa kalldusch då Reima fick straffspark efter att en sportingspelare oavsiktligt spelat bollen med handen, 2-0 till hemmalaget. Efter det här kom Sporting av sig lite och resten av halvleken var rätt jämn.

Sporting började andra halvlek lika bra som den första och i den 60:e minuten gav slitet resultat då Kalle Simons på pass av Peter Grannas rundade målvakten och satte in reduceringen. Glädjen var kort då Reima minuten senare satte in 3-1 och återigen på en hörna. Luften for något ur Sportingspelarna och spelet jämnade ut sig. Sporting skapade ännu några bra chanser men fastän t.o.m. motståndarförsvararna försökte hjälpa till med att få in bollen stod alltid Lyyski i vägen. 4-1 gjorde Reima efter att Sporting slarvat på egen planhalva och 5-1 gjorde Reima ännu en gång på hörna. Sista 20 minuterna av matchen var det Reima som hade mera boll.

Sporting spelade största delen av matchen mycket bra men tyvärr hade man väldigt svårt att göra mål denna gång. Reima var inte något spelskickligt lag och hade inte heller någon utespelare som var specielt bra men de kämpade och spelade som ett lag, hade bra målvakt och de var bra på fasta situationer. De gjorde det väldig svårt för Sporting att hålla upp tempot då de hela tiden begick regelbrott och maskade vid alla inkast etc. Domaren var i övrigt väldigt bra men borde ha visat mera stake genom att visa det gula kortet oftare.