Sporting – FC KoMu 5-2 (3-1)

Sporting imponerade

I höstomgångens första match tog Sporting på fredagskvällen en ganska enkel seger över FC KoMu. Sporting var det klart bättre laget matchen igenom och tog direkt från början tag i taktpinnen. Efter 15 minuter spelade lobbade Peter Grannas in 1 – 0 från liten vinkel. Framspelningen stod Jonathan Bergkulla för. Sporting skapade flera chanser genom att slå fina passningar över och mellan motståndarnas försvarare, bla i inledningen av matchen brände Kalle Simons ett friläge. Kalle Simons tog lite revansch då han hans inlägg i den 25:e minuten letade sig till Andreas Ekholm som drog till på volley och ställningen var 2 – 0. Efter det här blev Sporting lite väl övermodiga och satsade för offensivt. Efter en sportinghörna kontrade KoMu in reduceringen, sist på bollen var Pasi Nieminen. För många spelare hade stannat högt uppe i banan och de som hade stannat nere sprang lite bort sig och KoMu kom tre stycken ensam mot Janne Smeds i Sportingmålet. Sporting hade en svacka på 10 minuter efter det här men Ekholm lugnade ner läget igen då han halvt ensam igenom placerade in 3 – 1.

I andra halvlek dominerade Sporting stort och det fina passningsspelet från första halvlek blev ännu bättre. Sporting pressade det osäkra KoMu-försvaret högt vilket ledde till att Peter Grannas kunde snappa upp en dålig bakåtpassning och göra 4 – 1. Med tio minuter kvar nickskarvade Tony Lehto in Peter Grannas skott vilket betydde 5 – 1. Pasi Nieminen reducerade ännu för KoMu i slutminuterna.

Sporting imponerade än en gång, framför allt var passningsspelet bra. Bör ändå tilläggas att KoMu inte var någon bra värdemätare och de kommer säkert tillhöra den nedre halvan av tabellen. I Sporting gjorde Jonathan Bergkulla en mycket bra match, både offensivt och defensivt.