Sporting flickor96 – I-JBK

Förlust 3-2 i Jungsund

Sportings -96 flickor spelade en fin, intensiv och stundtals het match ikväll i Jungsund mot I-JBK.

Hemmalaget började lite vassare och kunde efter ett mycket fint anfall lägga in 1-0.

Direkt från avspark efter målet rann AdelinaR förnedrande igenom hela I-JBK och satte med en kanon från 16 m in 1-1.

I-JBK kunde sedan på nytt gå till ledning genom sin snabba och tekniska anfallare Linnéa Hjerpe. Sporting kunde före pausvilan än en gång utjämna genom Adelinas högerdoija, efter ett väldigt fint samspel av hela anfallslinjen.

Efter pausvilan utnyttjade I-JBK effektivt alla sina bytesspelare och gårdagens match började tynga i benen för Sporting som hade endast 2 bytesspelare.

I mitten av halvleken kunde hemmalaget sätta in 3-2 efter ett igen mycket fint anfall. Därutöver hade hemmalaget ett antal ytterligare vassa chanser.

Sportingflickorna spelade en mycket bra match med tanke på att dom hade gårdagens tuffa match mot VöIF i benen. Man undrar ju hur distriktet kan lägga in två matcher för ett lag på två dagar. Att skylla på att det inte finns lediga planer i Korsholm låter långsökt, det kan väl inte vara så fullbokat med matcher i Jungsund? Det är ju ändå frågan om 12-13 års flickor som spelar på en fullstor plan.

Matchens lirare var hela Sportingförsvaret under ledning av Nathalie Dahlgren som kunde hålla hemmalagets vassa anfallare i styr. Utan deras insats skulle Hjerpe&co kunnat sätta in 4-5 mål till.

Nu återstår Hoppet på bortaplan inkommande måndag och då är vårsäsongen färdigspelad.