Sporting – Härmä 1-1 (1-0)

Härmän kanssa tasan

Vilkaisu teksti-tv:n sivulle 253 ja alasivulle 3 paljastaa totuuden tämän vuoden Kakkosen Länsilohkon tilanteesta. Yhdellä sanalla se on kiharainen. Suuret erot ottelumäärissä vääristää taulukkoa jonkin verran ja entisestään vaikeuttaa voimasuhteiden analysointia. Selvää on kuitenkin se, että tasaista on ja ottelut tulevat menemään paljon ristiin. Tässä vaiheessa kautta oikeastaan kaikilla on ollut jo se huonompi ja parempi jakso.

Tasaisuus ja kaksijakoisuus olivat teemana myös sunnuntaina Lapväärtin kentällä, kun Sporting Kristina kohtasi Hämeenlinnan Härmän. Ensimmäinen jakso meni hallinnan ja maalien suhteen kotijoukkueelle, kun taas toinen jakso oli vierailija Härmän.

Sateisessa säässä pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen osalta ryminällä. Vain muutama minuutti oli kellossa, kun el capitano Peter Grannas pääsi tinttaamaan kulman jälkitilanteesta rangaistusalueen rajan tuntumasta pallon Härmä maalin poikkiputkeen. Näin Saksasta kotiutuneen kapteenin suussa ei wurstin maku vielä vaihtunut maalin mauksi. Muutama minuutti tästä ja Sporting pelasi hienon tilanteen, jossa hyökkäys alkoi syvältä omalta alueelta. Pallo pelattiin nopeasti keskikentälle Adis Stambolijalle, joka jatkoi Peter Grannakselle keskelle. PG löysi laidasta hyvin Julian Tarvollin, joka tavoitti boksista Sekou Konaten. Tästä paikasta Härmä puolustuksen häiritsemä Konaten kuti kuitenkin vielä ohi maalin. Noin puolen tunnin kohdalla sitten räpsähti. Pallo pelattiin nopeasti sisälle boksiin Sekou Konatelle, jonka näppärässä ja nopeassa käännöksessä Härmäpuolustaja ei pysynyt matkassa ja näin Seku pääsi lähettämään maanuoliaisen Härmä maalin oikeaan alapeltiin. Pallo rysään ja Sporting johtoon. Hieno suoritus Sekulta ja kotijoukkue riemukkaasti keulille. Maalista 10 minuuttia ja pallo oli jälleen Härmä maalissa. Tällä kertaa avustavan lippu oli kuitenkin pystyssä paitsion merkiksi ja Julian Tarvollin jatko Adis Stambolijan keskitykseen hylättiin siis paitsiona. Härmä leirissä oltiin sitä mieltä, että tilanne ei olisi paitsio ollut, mutta tuomio heille varmasti kelpasi. Näin tauolle mentiin siis kotijoukkueen maalin johdossa. Muutamia tilanteiden poikasia Härmälläkin avausjaksolla oli, mutta ensimmäinen puolikas oli kyllä tilanteiden valossa kotijoukkue Sportingin.

Toisella jaksolla voimasuhteet yllättäen kääntyivät aika selkeästi. Sportingin peli jäi koppiin ja Härmä taas näki ottelussa vielä mahdollisuutensa. Se kuitenkin selvisi vain maalin takamatkalta toiselle puolikkaalle ja se avasi toisen jakson heti vahvasti. Pelin ote siirtyi hämeenlinnalaisille ja se alkoi luoda tilanteita kohti Gaston Brambattin varjelemaa kotijoukkueen maalia. Härmän tasoitus tuli, kun toista jaksoa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Hyvin pelatun hyökkäyksen päätti Sporting nuottaan Kim Lingman. Kotijoukkue ei edes tästä herännyt vaan vaisuus jatkui ottelun loppuun asti. Muutamat kotijoukkueen kulmat ottelun lopussa loivat näennäistä painetta, mutta ei niistä mitään sen vaarallisempaa aikaan saatu. Toisen jakson tilanteet kotijoukkueen osalta olivat todella harvassa. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Sportingin vaisu toinen jaksoi synkistyi entisestään, kun ottelussa hyvin esiintynyt Adis Stambolija talutettiin kentältä vaihtoon. Härmän Santeri Lintunen veti tilanteessa Adista kortin arvoisesti sukille. Tässä vaiheessa Adiksen pelaaminen keskiviikon TPV- ottelussa on epävarmaa. Jalkapöytään tullut isku ei ainakaan näillä näkymin ole mitään rikkonut, mutta tilanne on Matti Nykäsen synttäripäivänä klassinen fifty-sixty sen suhteen, onko Adis pelikuntoinen keskiviikkona Tampereella. Amerikkalaistermein siis day-to-day injury.

Pisteet siis sunnuntaina tasan ja molemmissa joukkueissa oli varmasti lievää pettymyksen tunnetta. Jos kotijoukkueen osalta jotain hyvää haluaa hakea, se lienee se, että ainakaan Härmälle ei kolmea pistettä annettu. Se olisi itse asiassa ollut tappiotakin pahempi asia. Sportingluotsi Jorma Huusko oli ottelun päätyttyä silmin nähden pettynyt.

Paska peli meiltä. Eka jakso vielä hyvää, mutta toisella jäätiin kyllä koppiin. Yhtään enempää emme kyllä tästä ottelusta ansainneet.

Jorma Huusko

Joskus pallopelin lopputulos voi poiketa kenttätapahtumista radikaalisti. Tällä kertaa ottelun lopputulos kuvaa kyllä erinomaisesti kenttätapahtumia. Lukemat 1-1 kuvaavat ottelua ja sen tapahtumia kaikista parhaiten.

Kolmen perunapussin pelaaja
Adis Stambolija. Märällä kentällä näytti perustaitotasonsa olevan korkealla tasolla. Perusasiat, syötöt ja haltuunotot olivat hienoa katseltavaa. Tälle miehelle ei kenttä tehnyt tepposia, niin kuin se muutamille muille teki. Adis oli näkyvä ja useassa kotijoukkueen vaarallisessa tilanteessa mukana. Ehjä esitys. Toivottavasti toipuu keskiviikolle.
Kahden perunapussin pelaaja
Sekou Konate. Kotijoukkueen ainokainen hienolla suorituksella. Hyvää työtä kärjessä läpi ottelun.