Sporting II – NuPa 2-1 (1-0)

Trots vinst senast mot Virkiä II hade Sporting II fortfarande ett vinna eller försvinna läge inför hemmamatchen mot NuPa. Vid vinst skulle man komma upp i samma poäng som NuPa men vid förlust skulle avståndet bli 6 poäng vilket troligtvis skulle vara för mycket med bara fem matcher kvar. Med andra ord en riktig sexpoängsmatch.

Hemmalaget inledde bäst och skapade en hel del målchanser men en storspelande målvakt höll siffrorna vid 0-0. Efter en halvtimme spelade fick hemmalaget en straff. Målvakten räddade Janne Smeds straff men returen spelades in tillbaka på mål var en NuPaspelare stötte in bollen i eget mål. NuPa skapade också en hel del chanser och var det bättre laget i slutet av första halvlek.

Sporting II gjorde vissa förändringar i paus och fick bättre balans mellan försvars- och anfallsspel i andra halvlek. Sporting II var det klart bättre laget och gick välförtjänt upp i en 2-0 ledning genom Jim Mattfolk. I den 63:e minuten fick Tony Lehto sin andra varning för dagen och blev därmed utvisad. NuPa kom naturligtvis bättre med i matchen men lyckades till en början inte skapa någon press. Tio minuter före slutet blev hemmalaget lite för ivriga att göra 3-0 trots en mans underläge, det ledde till att NuPa kunde kontra in en reducering. Efter det här blev det naturligtvis nerv i matchen och under matchens sista minuter var det en hel del kalabalik framför hemmalagets mål men 2-1 stod sig matchen ut.

Sporting II är på andra plats i tabellen tillsammans med NuPa på 9 poäng, en poäng efter FC Jukola. På onsdag kl 19.00 tar Sporting II emot FC Töjby då andra omgången av avancemangsserien börjar.