Sporting – IK Myran 6-0 (4-0)

Ketchupeffekt

Sporting spelade åter igen en mycket bra match och dominerade största delen av matchen. Den här gången fungerade äntligen målskyttet igen och avståndet ner till Esse IK som är nästsist ökade till 7 poäng och avståndet till Öja på andra plats krympte till 3 poäng. Båda lagen har dock en match mindre spelad.

I matchen mot Myran inledde Andreas Ekholm målskyttet i inledningsminuterna genom att styra in en passning från Peter Grannas. Tvåan gjorde också Ekholm efter fint förarbete av Joakim Grannas. Kort därefter tvingades Ekholm att utgå pga en ljumskskada. I slutet av halvleken gjorde Joakim Grannas två mål till för Sporting då han båda gångerna framfusigt bröt sig in i straffområdet och placerade bollen förbi målvakten.

I början av andra halvlek fick Myran en spelare utvisad då han fick sitt andra gula kort efter att ha slagit Joakim Grannas i ansiktet med armbågen. 5-0 lobbade Puja Heino kyligt in från ca 20 meter och Mario Kronman fastställde slutresultatet med ett distinkt skott.

Bäst för dagen i Sporting var unga trion Heino, Kronman och J. Grannas på mittfältet. Kalle Simons spelade som mittback istället för avstängde Kristian Sillanpää och gjorde en mycket bra insats han också.