Sporting – Karhu 2-0 (1-0)

Händelserik match i Lappfjärd.

Karhu hade under matchens första minutar några farliga frisparkar och hörnor av vilka en resulterade i en stolpträff. Efter det här tog Sporting över matchen och framför allt Joakim Grannas på högerkanten skapade mycket i anfallsväg. Efter ca en halvtimme spelad tog sig Kalle Simons in i straffområdet och spelade in till Peter Grannas som sköt in ettan. Sporting hade också bud på fler mål och sett till spelövertaget borde man också ha gjort minst ett till.

I början av andra halvlek tog sig Mario Kronman igenom i mitten och passade till Peter Grannas som via ett motståndarben rullade in tvåan. Efter det här tog huvuddomaren på sig huvudrollen. Plötsligt visade domaren det röda kortet åt lagkapten Simons och varken spelare eller publik visste varför. Simons hade tydligen protesterat mot ett domslut genom att säga något i stil med ser du ingenting?”. Simons är avstängd de två kommande matcherna. Karhu fick också en utvisning efter att Sebastian Lövdahl fått en armbåge i ansiktet. Sporting hade inga problem att bevaka sin 2-0 ledning resten av matchen.

Alla spelare gjorde en bra match. Framför allt bör Kronman, som ersatte febersjuke Jonatan Bergkulla på den defensiva mittfältspositionen, lyftas fram. Däremot hade domaren ingen bra dag. Domsluten gick stundtals lite hur som helst, vilket naturligtvis ledde till frustration bland spelarna. Som vanligt då domaren får höra lite kritik lyfter han fram ett kort, vanligtvis är det ju gult men av någon anledningen var det rött igår. Domarna borde lära sig att tåla lite kritik och inte ta åt sig av allt utan ibland bara låta det gå in genom det ena örat och ut genom det andra.