Sporting – Kraft 0-2 (0-1)

Kraft Granforsin verran parempi

Torstaina oli vuorossa kauden viimeinen derby, kun Sporting Kristina kohtasi Kraftin Närpiöstä. Pisteet ja Suupohjan valtikka matkasi tällä kertaa närpiöläisten mukana tomaattipitäjään. Runsaslukuinen yleisö sai nähdä vauhdikkaan kamppailun, jossa molemmat joukkueet suojelivat omaa maaliaan tarkasti. Paikkoja maalintekoonkin nähtiin ja ne käytti tällä kertaa paremmin hyväkseen Kraft, joka onnistui viimeistelemään kahdesti Sportingin jäädessä nollille.

Ottelu alkoi Sportingin komennossa. Kellossa ei ollut vielä ensimmäinen minuutti pyörähtänyt edes puoleen väliin, kun Sportingin kärki Sekou Konate sai ensimmäisen paikan. Pallo pelattiin hänelle boksiin ja Seku pääsi laukomaan hyvästä paikasta pilkun kohdalta. Pallo kuitenkin ohi Kraftin maalin ja yleisö sai kohahtaa ensimmäisen kerran. Voi pojat, kun tuosta olisi tärähtänyt, niin ottelun luonne olisi muuttunut kerta heitolla. Sporting vei ensimmäistä viittätoista minuuttia selkeästi. Se tuli otteluun hyvällä sykkeellä, Kraftin vielä etsiessä omaa peliään. Sitten kesken Sportingin hallinnan Kraft iski murhaavasti. Se pelasi pallon kärjessä viilettäneelle Kevin Lintonille oikeaan laitaan. Tähän tilanteeseen ryntäsi myös Sportingin maalivahti Gaston Brambatti aikeissaan katkaista syöttö. Linton nosti pallon kuudentoista ja päätyrajan tuntumasta kohti maalia, Gastonin päästessä hiukan keskityksen väliin ja eikös pallo tippunut maalin eteen kuin tarjottimelle Sportingkurittaja Jonas Granforsille, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjänä ammottaneeseen Sporting maaliin Brambatin ollessa sivussa. Pakkien peräänkin voisi tietysti huudella, mutta kyllä maalin edessä punapaitaisia oli. Tarpeeksi lähellä Granforsia ei tosin ollut ketään ja kun pallo Gastonin käsistä ohjautui kyllä epäonnekkaan hyvin närpiöläisten kultapojan lapikkaaseen, ei avausmaalin syntyä voinut estää. Maalin jälkeen Kraft otti myös otteen pelistä. Se hallitsi kenttää, mutta ei se mitään sen vaarallisempaa kuitenkaan aikaiseksi saanut. Kerran tosin avausmaalin iskenyt Jounas”” pääsi koittamaan kauempaa, mutta tällä kertaa pallo Sportingpakin jalan kautta ulkotolpasta ohi. Puoliajalle siirryttiin siis 0-1 lukemissa.

Toiselle jaksolle Sporting tuli taas päättäväisesti ja se todella haastoi Kraftin. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä enemmän Sporting myös peliä vei. Ensin läpi pelattiin Sekou Konate, jonka heppoinen nostoyritys päätyi Karl-Filip Erikssonin hyvään torjuntaan. Oma paikkansa oli myös Julian Tarvollilla, mutta ei maalia. Kraftin toisen jakson paras paikka avautui Kim Bölingille, jonka laukauksen Gaston Brambatti torjui upeasti. Heti perään Konate pelattiin taas läpi, mutta jälleen yksi ottelun hahmoista “Fille” Eriksson venyi torjuntaan. Niinhän siinä sitten käy, että kun et itse tee niin kaveri tekee. 84 minuuttia oli kellossa, kun Kraft ratkaisi ottelun. Tällä kertaa se hyökkäsi vasemmalta ja sama kaksikko oli asialla kuin avausmaalissakin. Nyt Kevin Lintonin keskitys löysi Jonas Granforsin kuudesta metristä ja tämän taidokas pusku painui Sportingin maalin vasempaan nurkkaan. Granfors nousi omiin korkeuksiin ja sinetöi hienolla maalilla ottelun.

Ottelu oli Sportingin kannalta niin kuin sen kausi pienoiskoossa. Periaatteessa hyvää peliä, taisteleva ilme, raikas ote, mutta maalipaikoissa tehotonta ja kaveri taas käyttää paikkansa tehokkaammin. Kyllä taas olisi tarjolla enemmänkin ollut ja ainakin se piste. Tavallaan raadollisestihan peli nivoutui siihen, että Konate ei tehnyt, Granfors teki. Tietysti joukkuepelistä on kyse, eikä jalkapallossa koskaan yksittäiset pelaajat kokonaan ottelua voi ratkaista. Mutta jos taas ajatellaan yksilölähtöisesti, ehkä Kraftilla kuitenkin useampi yksilö oli paremmin esillä ottelussa kuin Sportingilla. Sillä oli kentällä rutiinia, mutta myös tuoreutta ja raikkautta. Se pystyi heittämään muutaman tuoreen lähinnä sen kakkosjoukkueessa pelanneen kaverin sisään ja näin näytti laajuuttaan. Erityisesti Mathias Salo raatoi kuin hullu keskikentällä ja pallon saatuaan toimitti sitä varmasti omilleen. Tämä pellavapää näytti siltä, että olisi voinut matsin jälkeen vielä vaikka juosta Närpiöön. Eriksson maalissa teki muutaman huipputorjunnan ja oli ehdottomasti myös yksi ottelun hahmoista. Ja pakko se on sanoa näin punavalkoisin laseinkin, että Jonas Granfors on kyllä mahtava pelaaja. Iso, nopea, kohtalaisen taitava ja hyvä viimeistelijä. Tuntuisi muutenkin olevan jalat maassa heppu. Kyllähän Kraft oli myös kaksinkamppailuissa vahvempi. Se voitti ykkös- ja kakkospalloja enemmän ja kun ottelun luonteeseen kaksinkamppailut kuuluivat, oli se myös yksi ottelun ratkaisutekijöistä. Siinä kai niitä syitä, miksi Kraft voittonsa ansaitsi.

Niin kuin sanottu Sporting kyllä pelasi hyvän ottelun ja toisenlaisilla juonen käänteillä se olisi voinut viedä vaikka koko potin. Sillä oli paikat ratkaista ottelu, mutta sen terävyys ei aivan niillä ratkaisevilla hetkillä riittänyt. Tekopaikkoja sillä oli enemmän kuin vierailijoilla, mutta ehkä jotenkin se rutiinin puute näkyi. Missään tapauksessa Sportingin ei tarvitse esitystään hävetä. Se on joutunut taistelemaan jo monta viikkoa kokoonpanomurheiden ja puolirikkinäisten soturien kanssa, mutta jälleen pelaajat näyttivät taistelutahtoaan. Jokainen punainen jätti kyllä kaiken kentälle ja myös siksi se on niin raadollista, että he jäivät ilman palkintoa. Jalkapallon luonne on tietysti tällainen, että tyylillä ei ole mitään merkitystä vaan ottelun jälkeen maalit lasketaan. Jokainen Sporting ihminen voi kuitenkin olla ylpeä jengistään. Taistelu oli kova, mutta se ei aivan riittänyt. Nyt keskitytään siihen, että ensi kaudella saadaan taas nauttia tästä nannasta. Jalkapallo voi Suupohjassa hyvin.

Hyvä peli meiltä. Ei saatu paikoista maaleja ja Kraft iski tehokkaasti meidän virheistä.

Jorma Huusko

Näin ottelun paketoi Sportingin valmennuksesta Jorma Huusko.

Kolmen perunapussin pelaaja
Alex Mäkiharju. Vasen pakki on joukkueen tyhmin pelaaja ja oikea pakki on valmentajan poika. Näin laitapakkeja vielä ennen arvostettiin jalkapallossa. Alex on loistava esimerkki siitä millainen on loistava laitapakki ja millainen rooli laitapakeilla nykyään pelissä on. Taas syötöt varmasti omille ja pikku höynää vielä Kraft pelaajien kustannuksella. Huikeita temppuja jälleen kerran.
Kahden perunapussin pelaaja
Miroslav Rajkovic. Katkoi hyvin puolustuksessa ja avasi peliä mallikkaasti.
Yhden perunapussin pelaaja
Gaston Brambatti. Ensimmäisessä maalissa olisi voinut jäädä viivalle, kuka tietää olisiko tilanne saanut toisenlaisen lopputulevan. Otti muutamia keskityspalloja näyttävästi ja teki vielä päälle pari upeaa torjuntaa.