Sporting Kristina – FC Kuffen 2-1 (0-1)

Knapp seger för Sporting

På långfredagen spelade Sporting träningsmatch i Botniahallen mot division tre-nykomlingarna Kuffen. Nya huvudtränaren Kenneth Bäckström var med för första gången.

Spelet i första halvlek var den sämsta fotbollen som Sporting presterat i år. Passningarna, bollmottagningarna och markeringarna var dåliga. Kuffen spelade bra och var det spelförande laget. I mitten av första halvlek gjorde Kuffen 1-0, ett misslyckat skott blev en perfekt passning och en Kuffenspelare kunde på halvvolley kruta bollen i nättaket. Trots att Sporting spelmässigt inte var bra så skapade man ändå chanser.

I andra halvlek kom Sporting genast bra in i matchen och visade en helt annan vilja. Spelets tyngdpunkt flyttades allt mer över på Kuffens planhalva. En kvart in i halvleken sköt Kalle Simons in kvitteringen på frispark. En kvart före slutet avgjorde Ekholm matchen då han ensam med målvakten behärskat lyfte bollen i mål.

Spelmässigt var Sportings insats den sämsta för i år, men samtidigt visade man också styrka genom att ändå kunna vinna trots underläge och dåligt spel.