Sporting Kristina – IK 4-0

På onsdagskvällen tog Sporting emot IK från Ilmola på Kristinaplan. Slutsiffrorna löd 4-0 (2-0.

Sporting hade ett tydligt spelövertag i första halvlek men det dröjde till den 34:e matchminuten innan man spräckte nollan. Mikael Linzén slog ett inlägg som Vitali Vastsenko sköt i mål på volley från ca 25 meter.

I den 43:e minuten frispelade Peter Grannas Kalle Simons som lobbade in bollen över målvakten. IK hade också ett par bra chanser, bla ett friläge.

I den 65:e minuten bröt Jonathan Bergkulla ett IK uppspel och bollen letade sig till IK målvakten som dock missade bollen och föll omkull och Grannas hade bara att skjuta bollen i tomt mål.

I den 87:e minuten spelade en IK spelare bollen med handen innanför straffområdet och den efterföljande straffen sköt Simons i mål.

Segersiffrorna kunde ha varit större om man förvaltat lägena bättre, bla hade Sebastian Lövdahl, Joakim Grannas och Puja Heino bra målchanser.

Matchen var ganska tempofattig och det var aldrig frågan om vilket lag som skulle vinna.