Sporting Kristina sammanslagna laget med Laihian Luja kom vidare i Helmariturneringen

• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:F11 / F12 / F2011

Sporting Kristina / Laihian Luja YJ spelade första omgången i Helmariturneringen den 18.1.2023 i Seinäjokis Wallsport Areena. Nya lagkompisar och tuffa matcher framför sig var på agendan för hela dagen. För att underlätta samspelet hade vi tränarna kommit överens om att varje spelplats hade två till tre saker som spelarna skulle fullfölja till sitt bästa på planen, Plus att vi hade ett uppspel när vi själv hade målspark och när motståndaren hade målspark.

I Helmariligan räknas varje halvlek som en match och på så sätt kunde man få till och med sex poäng för en match. I första matchen kom SeMi YJ emot oss. Tuffa flickor som spelar alla situationer till slut, rör sig aktivt på planen och har ett fint passningsspel. Vi vann första halvleken 1-0 och SeMi andra halvleken 0-1, så båda lagen fick tre poäng för matchen.

Andra matchen var mot LoVe som har en mycket snabb anfallare och gör fina löpningar upp mot målet. Det räckte att hon kom en gång igenom under första halvleken och gjorde mål. Första halvleken till LoVe 1-0. Under halvleken preppa flickorna sig själva och sa (nästan skrek) att andra halvleken är vår. Vi hade redan i första halvleken haft en sex-sju målchanser, men turen var inte på vår sida och samma gällde i andra halvleken. Vårt mål kom från ett inkast på halva planen till mittfältaren som genast passade till andra kanten. Kantspelaren fintade förbi en motståndare och gav en fin passning in i målområdet var anfallaren satt bollen vackert i mål. Andra halvleken till oss 1-0 och tre poäng för matchen.

Tre matchen som skulle avgöra ifall vi vinner vår egen grupp eller blir tvåa. SeMi spelade mot LoVe på planen brevid och vi mot VPS-j. Vi kom in i matchen bra och spelet rullade på. Samsplet hos oss var smidigt och passningar satt fint och spelarna sökte aktivt till fina passningslinjer. Första halvleken till oss 1-0 och andra 4-0 också till oss. SeMi vann sin match mot LoVe 3-0 och 3-0, detta ledde till att vi hade samma poäng från turnering men de hade bättre målskillnad med ett mål. Vi fick skrapat ihop 12 poäng från turneringen och var den bättre tvåa av C1 och C2 grupperna och på så sätt försäkrade en plats vidare i Helmaritserien.

Nästa Helmariturnering spelas först den 12.4.2023 och platsen är ännu okänd. Nu finns det tid att göra en hel del finslipning och samtidigt förbättra den individuella tekniken.