Sporting krossade Teuvan Pallo

Sporting-TePa

Slutresultatet efter fredagskvällens bortamatch mot TePa löd 0-11 (0-5).

Inledningsvis var matchen jämn och hade ett högt tempo men det var Sporting som gjorde alla målen. Redan efter 16 minuter gjorde Karl-Johan Simons 0-1 efter en hörna. Efter 25 minuter snurrade Peter Grannas upp TePa-försvararna på läktaren och gjorde mål. I den 34:e minuten gjorde Janne Smeds i Sportingmålet en viktig dubbelräddning efter en hörna och bara minuten senare kunde Grannas göra 0-3 på pass av Simons. I den 41:a sköt den för dagen pigge Puja Heino på halvvolley otagbart i mål och 0-5 nickade Simons in på en retur.

Tränare Janne Lindström poängterade i halvtidsvilan att de första 15 minuterna av andra halvlek är viktiga och att man inte får släppa in TePa i matchen. Tydligen så gick budskapet fram eftersom man gjorde mål i 47:e, 52:a och 55:e minuten, målskyttarna var i tur och ordning Grannas, Simons och Lövdahl, det var för övrigt Lövdahls första seriemål. I 67:e styrde reslige mittbacken Petri Järvelä in 0-9. Simons gjorde 0-10 i 90:e och Mario Kronman avslutade målskyttet i den 92:a med ett drömskott från 20 meter som for ribba in.