Sporting – NuPa 5-0 (2-0)

Toppen slog botten

Sporting befäste sin serieledning genom att slå NuPa med 5 – 0 på Riverground i Lappfjärd. Sporting har inte släppt in ett mål sen första halvlek i första matchen vilket betyder att man hållit nollan i ca 500 minuter i sträck.

Sporting spelade inte särskilt bra i första halvlek och spelet var ganska jämnt. Trots detta så var det endast Sporting som skapade chanser. Inom loppet av 2 minuter i ca 35:e minuten förde Sebastian Lövdahl och Alex Mäkiharju upp Sporting i en 2 – 0 ledning. Båda två bröt sig igenom på vänsterkanten in i straffområdet, Lövdahl sköt i krysset och Mäkiharju rullade in bollen längs marken.

Inledningen av andra halvlek var ganska jämn ända fram tills Mario Kronmans 3 – 0 mål som kom till på hörna. Peter Grannas och Jesse Palmberg gjorde ännu var sitt genom att på bästa sätt förvalta fina inlägg.