Bergkulla-Paukkonen-Rajkovic-Lindahl
Hannus-Mäkiharju
Grannas
Koski-Ekholm-Tarvoll

De närmare tvåhundra personerna på River Ground fick se Sporting ta ledningen redan efter sex minuter då Sporting fick en frispark några meter utanför motståndarnas straffområde. Istället för att börja fundera på i vilket kryss bollen ska slås så slog snabbtänkte Peter Grannas en snabb frispark åt Julian Tarvoll. Medan TUS-spelarna fortfarande fundera på vem som ska stå i muren så hade Tarvoll redan rullat in bollen i mål. Sporting inledde i övrigt bra och bla hade Andreas Ekholm ett par bra chanser men antingen hann målvakten emellan eller så for avslutet förbi. Sporting förde matchen och stundtals höll passningsspelet en väldigt hög nivå. Den kanske farligaste chansen hade Grannas då han sköt från ca 14 meter efter att Mika Koski slagit en passning snett bakåt. Skottet for dock över. Den enda chansen värd att notera som TUS hade kom i den 37:e minuten. Ett lågt inlägg men avslutet från några meter saknade kraft. I den 40:e minuten tvingades Ekholm utgå efter att ha fått en spark mot revbenen några minuter tidigare. In kom Markus Landgärds som direkt visade att han vill spela mera. Landgärds slog en lobb över TUS-försvaret, Koski var snabbast på den och lobbade in tvåan över en utrusande målvakt.

Sporting inledde andra halvlek som den första slutade och under de första 15 minuterna hade bla Alex Mäkiharju, Koski och Grannas några bra lägen. Efter det här mattades matchen av och Sporting kände sig ganska trygga med en 2-0 ledning. TUS kom bättre med i matchen men skapade inte några större farligheter. Matchen sista halvtimme var ganska medioker och av Sportings fina passningsspel i första halvlek fanns inte mycket kvar, men det räckte ändå bra till mot TUS. Sporting bytte också ganska friskt vilket ofta medför att man tappar lite då man gör ommöbleringar. Mario Kronman kom in istället för Grannas, Andreas Franz istället för Mäkiharju och Sebastian Lövdahl istället för Bergkulla. I den 90:e matchminuten fick TUS en straffspark, oklart varför. Åtminståne var Anthony Hannus och Lövdahl inblandade i en närkamp med en TUS-spelare. Men sak samma eftersom straffen saknade både kraft och precision och Sporting bärgade hem årets fjärde seger på sex försök. Det är svårt att lyfta fram någon enskild spelare efter dagens match. Alla i Sporting kan känna sig nöjda med sin insats.