Sporting – VäVi 6-0 (2-0)

Enkel hemmaseger för Sporting

På fredagskvällen tog Sporting emot Vähäkyrön Viesti på Kristinaplan och tog en relativt enkel 6 – 0 seger. Matchen hade ganska lågt tempo, till stor del pga att bortalaget såg väldigt omotiverat ut. De gånger Sporting skruvade upp matchtempot hängde motståndarna inte med.

Efter ca 15 minuter spelade skarvade Andreas Ekholm vid framstolpen in ett lågt inlägg från Joakim Grannas. Ekholm behandlades stundtals brutalt och efter halvtimmen spelade fick en VäVi spelare sitt andra gula kort för kvällen och åkte ut. I den första halvlekens sista minut ökade Tony Lehto på Sporting ledningen till 2 – 0 efter att ha tagit hand om returen på Kalle Simons frispark.

Om någon tvivlat på en Sportingseger i den första halvleken så försvann nog de tvivlen helt i andra halvlek. Ekholm indledde målskyttet i den andra, Jonatan Bergkulla och Mario Kronman spädde på till 4 och 5 – 0. Målskyttet avslutades av Victor Metsäranta som från hörnet av straffområdet lobbade in slutresultatet 6 – 0.

Joakim Grannas liksom alla inhoppare förtjänar ett extra plus i kanten. Nästa hemmamatch mot Karhu (21.5) spelas troligtvis i Lappfjärd pga Kristinaplanens dåliga skick.