Töjby FC – Sporting II 1-2 (0-2)

Viktig seger i Töjby

Töjby borta, på förhand sett den svåraste matchen i grundserien. Svår var den också. I första halvlek var Sporting II ändå det bättre laget. Man var oftast först på bollen, vann närkamperna och hade ett bättre passningsspel men Töjby var heller inte ofarliga. Efter 20 minuter bröt sig Sebastian Lövdahl igenom motståndarförsvaret och placerade in bollen. 10 minuter senare sköt Harun Ahmed Nur in 2-0 via ett motståndarben.

I andra halvlek blev det svårare. Töjby flyttade upp samtidigt som de även fick vinden i ryggen. Sporting II blev en aning tillbakapressade men läget var under kontroll ända till den 70:e minuten då en dålig mottagning på mittfältet öppnade upp för Dennis Antfolk i Töjby som bröt igenom och dundrade in bollen. Efter det här blev det lite ängsligt i Sporting II. Man backade hem ännu mera och hade svårt att vinna närkamperna. Töjby pressade på men Linus Lähteenmäki i målet gjorde några matchavgörande räddningar samtidigt som hela laget spelade uppoffrande. Matchen slutade 1-2 och Sporting II har vunnit sina två första seriematcher.