Virkiä – Sporting 2-2 (1-1)

Kryss för Kenneths killar i Lappo

Söndagens bortamatch i mot Lapuan Virkiä spelades på grus, vilket får anses vara ganska märkligt med tanke på årstiden men o andra sidan är det ju pesäpallo som prioriteras i Lappo.

Trots gruset var spelet helt hyfsat och bollen for från man till man för det mesta längs marken och inte i luften. Första halvlek var en rätt jämn historia och båda lagen turades om att vara det bollförande laget. Det första målet kom mitt under en bra Virkiäperiod då Sporting kontrade in 0-1 i den 25:e minuten. Pekka Paukkonen gav ett fint inlägg från högerkanten och Julian Tarvoll tog ned bollen med bröstet och från 14 meter sköt han på volley bollen upp i krysset. I halvlekens sista minut fick Virkiä en hörna från vänster. Janne Smeds i målet ropade ”he je viktit att vi it släpper in na just föri paus” och naturligtvis kvitterade Virkiä på hörnan. En nick från främre stolpen tog i ribban och studsade ut rakt i pannan på en hemmaspelare och 1 – 1 var ett faktum.

Andra halvlek började med Sportingdominans och i den 60:e minuten hade Kalle Simons ett gyllene läge att föra sitt lag till ledning. Fint samspel med anfallet ledde till att Simons plötsligt var ensam med målvakten. Avslutet smet dock utanför stolpen. En stund senare dömde domaren mål för Virkiä i efterspelet till en hörna men rutinerade linjemannen Jalo Oja visade att att bollen aldrig varit inne. En stund senare fick Virkiä ändå ett gratismål. Smeds öppnade spelet rakt åt en Virkiäspelare som lobbade bollen i mål. Mot slutet av matchen tog Sporting över spelet och under matchens sista tio minuter skapades ett flertal chanser. Ett av dessa var ett skott från Peter Grannas som målvakten räddade till hörna. Hörnan nickades bort men Alex Mäkiharju sköt bollen tillbaka in i straffområdet, Miroslav Rajkovic klackskarvade och Anthony Hannus hann få en fot på bollen före en utrusande målvakt och sedan hade han bara att fösa in bollen i mål. Speluret visade på 89 minuter.

Summa sumarum får Sporting vara ganska nöjda med en poäng, trots att man var en aning bättre spelmässigt. Trots allt låg man under nästan ända till slutet. Det hade kunnat gå ännu värre också med tanke på att Virkiä hade en nick i ribban på övertid. Mario Kronman och Peter Siegfrids gjorde pigga inhopp