Grannas sänkte Karhu

Sporting – Karhu

Sporting Kristina fortsätter sin fina svit i trean. På fredagen utklassade laget på hemmaplan serietrean Karhu med hela 4-0 (3-0) och hemmalagets alla mål gjordes av Peter Grannas som nu är uppe i ensam skytteligaledning. Första halvleken var Sporting som allra bäst. Laget lät bollen göra jobbet och anfallsspelet fungerade perfekt.

Sporting chocköppnade och redan efter fem minuters spel frispelade anfallskollegan Karl-Johan Simons en ensam Grannas som enkelt rullade in 1-0 bakom karhukeepern. Bortalaget var inte heller ofarliga och skapade en hel del lägen via skickliga mittfältaren Oleg Maximov men Sportings för tillfället täta försvar stod oftast i vägen. I mitten av halvleken gjorde hemmalaget och Grannas ytterligare två mål på passning av målvakten Janne Smeds och för dagen duktige mittfältaren Puja Heino. Karhu fick sedan en mittförsvarare utvisad i slutet av halvleken sedan denne rivit ner en fri Grannas.

I andra föll spelkvaliteten en del då hemmalaget blev lite för passiva och lät decimerade motståndarna ha allt mera boll. Det var dock hemmalaget som hade de flesta klara lägena men anfallarna sprang alltför ofta i offside bakom Karhus höga backlinje. Matchen punkterades i slutet då Grannas brottade in sin egen retur ett par minuter före slutsignalen. Utöver Grannas utmärkte sig innermittfältarna Mikael Linzén och Jonathan Bergkulla som jobbade kopiöst matchen igenom. Segern betyder att Sporting nu är uppe på en tredjeplats endast en poäng bakom FC Korsholm som man möter på fredagen.