Sporting fortsätter övertyga

Sporting – FC Korsholm 3-0 (1-0)

Sporting Kristina är nu uppe i tio raka matcher utan förlust i division tre. På dessa matcher har laget endast släppt in fyra mål och man har klättrat från botten till toppen. Efter fredagens hemmaseger mot ett något decimerat FC Korsholm ligger Sporting nu på en andra plats bakom VPS-j.

Matchen slutade i en klar 3-0 (1-0) seger vilket också var tämligen rättvist.

Drabbningen började trevande för båda lagen och bollen var mycket uppe i luften. Bortalagets Tony Österåker skapade ett par farliga inlägg som Sportings försvar redde ut med en viss möda.

Vartefter kom också hemmalaget in i matchen och med halvtimmen spelad klackade Peter Grannas fram till Puja Heino som överlistade Mats Fors i målet.

I andra halvlek var det sedan hemmalaget som hade taktpinnen och då både försvaret, mittfältet och anfallet spelade stabilt kunde man ytterligare göra två mål.

Fem minuter in i halvlek två slog Daniel Lindahl en bra hörna som hittade Karl-Johan Simons vid den bakre stolpen. Han drog in bollen på volley och lädret tog oturligt på en korsholmsförsvarare och in i målet, 2-0.

Skyttekungen Peter Grannas punkterade sedan matchen på en perfekt lobb över Fors från ca tjugo meter. För en lika fin passning stod Mikael Linzén.

I slutet lyfte bortalaget upp Kris Huckstepp men de långa lyrorna mot honom plockades upp av Sportings försvar.

Segern tillskrivs hela laget som verkligen har hittat flytet och ett vinnande spel. Senaste förlusten kom 15 juni borta mot just FC Korsholm.

Matchen var den sista för lagkaptenen Simons som nu skall försöka hjälpa Kraft att klara kontraktet i division två.