• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:F10 / F2011
F2011
F2011

Sporting Kristina F10 spelade igår den 24.8.2021 sina sista grundseriematcher i Juniorcupen på hemmaplan i Lappfjärd. Matcherna i Juniorcupen har i år varit mycket jämna och alla lagen har spelat med bra passningsspel. I första matchen kom Malax IF emot som vi vann i Jungsund tidigare i år med 9-0. Vi hade igen alla spelare (18st) på plats och det är ett nöje att se hur ivriga flickorna är gällande fotboll! Båda lagen hade ett bra passningsspel, men vi hade kanske ett lite bättre försvasspel och slutspel på anfallet och matchen slutade 3-0 till Sporting

Till andra matchen hade vi I-JBK emot oss och visste redan från tidigare att nu kommer säsongens hårdaste motstånd emot oss. I-JBK spelar ett mycket snabbt anfallsspel och det fina är att de håller sina spelpositioner nog bättre än vad vi gör. Vi var mycket taggade inför matchen och flickorna var alla enade om att nu skall vi visa vad vi går för. Genast från första minuten hade vi spelet i våra händer, passningsspelet var på säsongens högsta nivå. Kommunikation och kämparandan var så pass bra att tränaren blev mållös. I-JBK:s målvakt var som en mur och det började kännas nästan omöjligt att få in bollen i målet, men BOOM och så var ställningen 1-0 för Sporting. Tyvärr gjorde I-JBK ett mål just innan första halvlekens slut. I andra halvleken fortsatte vårt fina och mångsidiga passningsspel och det gav resultat och vi gjorde vårt andra mål. Matchen spelades lite över speltid och I-JBK klarade av att göra sitt andra mål vid 41.30 och slutresultatet blev 2-2 som vi var mycket nöjda med!

Juniorcupen fortsätter för oss den 10 september med semifinal och hoppeligen också med final. Plats och tiden för matcherna är ännu oklart, men vi meddelar på vår hemsida i god tid!