Sporting – FC Hämeenlinna 2-1 (1-1)

Kauden avausvoitto

Lauantaina se vihdoin tapahtui. Nimittäin Sporting Kristina pystyi ottamaan kauden avausvoittonsa, kun se kukisti kauden kahdeksannessa ottelussaan FC Hämeenlinnan värikkäiden vaiheiden jälkeen riemukkaasti 2-1. Ottelu, joka ei varmasti jättänyt kotijoukkueen faneja kylmäksi sisälsi paljon tapahtumia ja unohtumattoman loppuratkaisun.

Sporting tuli otteluun latautuneena. Se haistoi veren. Nyt se voitto otetaan. Koko joukkue valmiina laittamaan kaiken peliin. No ihan niin se ei kuitenkaan alkanut. FC Hämeenlinna nimittäin hyppäsi heti ottelun avausvihellyksestä kuskin paikalle vieden ensimmäistä kaksikymppistä mielin määrin. Sporting jäi pahasti telineisiin, eikä se saanut pelistä selkeää otetta. Hämeenlinnalaiset rakentelivat hyökkäyksiään monipuolisesti, mutta laukaukset onnistuttiin onneksi hyvin peittämään tai sitten ne suuntautuivat Sportingin maalikehikon yli ja ohi. Avausmaalin FC Hämeenlinna sai kuitenkin aikaiseksi, kun pelikello oli raksuttanut 16 minuuttia. Se pelasi hyvän pallon vasempaan laitaan Jere Suomalaiselle, joka otti kuulan näyttävästi mukaansa päällään kovassa vauhdissa keskittäen vielä laadukkaan pallon Sportingin boksiin. Ensimmäinen yritys vielä peitettiin, mutta lopulta pallo ajautui vahvasti vieraiden kärjessä pelanneelle Janne Lempiselle, joka siirsi pallon verkkoon Sportingmaalivahti Scott Angevinen uidessa jo rintaa, hänen reagoitua ensimmäiseen tilanteeseen. Sitten päästäänkin ottelun kannalta niihin ratkaiseviin hetkiin. Maalin jälkeen Hämeenlinna jatkoi vielä tovin pelin vientiään osuen kerran jopa Sportingin rimaan, mutta se ei onnistunut tuplaamaan johtoaan, eikä näin ollen ehkä katkaisemaan kamelin selkää. Kun 24 minuuttia oli kellossa Sporting sai vapaapotkun läheltä vasempaa kulmalippua. Sitä meni antamaan Peter Grannas, jonka vapaapotku löysi takatolpalta Sportingin topparin Drew Jeskeyn, jonka pusku painui, kuin painuikin vieraiden maalivahti Joonas Immosen kainalosta sisään ja Sportingin liekki oli sytytetty. Maalien voima on pallopeleissä kummallinen. Sporting sai maalistaan hirveästi virtaa ja loppu ensimmäisestä puoliajasta mentiinkin paljon tasaisimmissa merkeissä ja jopa kotijoukkueen hallinnassa. Sporting loi muutaman vaarallisen tilanteen, mutta johto-osumaa se ei onnistunut kuitenkaan tekemään. Paras paikka tuli Cameron Rogetille, joka pääsi puskemaan hyvästä paikasta puskun kuitenkin suuntautuessa yli maalin. Hyvän keskityksen tähän tilanteeseen tarjosi oikea laitapuolustaja Sebastian Lövdahl.

Toinen puoliaika alkoi niin kuin ensimmäinenkin, sillä erotuksella, että Hämeenlinnan vahva rynnistys kestikin vain viitisen minuuttia. Nimittäin tämän jälkeen Sporting alkoi olla kentällä se joukkue, joka määräsi tahdin. Se prässäsi, taisteli, antoi painetta ja teki töitä. Ja se puolusti tiiviisti. Sporting teki FC Hämeenlinnan pelaamisesta niin inhottavaa, että vierailija ei pystynyt enää omaa peliään rakentamaan samalla tarmolla ja taidolla. Sportingin oma hyökkääminen oli raikasta. Se sai pelattua paljon enemmän laatupalloja kärkeen kuin tällä kaudella aikaisemmin. Kärjessä raikkaasti uurastanut Jim Mattfolk petasi kärkiparilleen Cameron Rogetille pari paikkaa, mutta Cameronin ratkaisujen tielle kerkesi hämeenlinnalaisten puolustus. “Jimppaa” jouduttiin pari kertaa parsimaan kasaan kentän laidallakin, kun hän sai ensin kylkeen iskun ja vielä verta vuotavan pääkolhun. Hienoa taistelua kuitenkin nuorelta mieheltä, joka kolhuista välittämättä jaksoi uurastaa piikissä. Kolhuista puheen ollen ottelun erotuomari Mikko Juusola antoi pelata todella kovaa, mutta linja oli kyllä selkeä. 70 minuutin kohdalla oli ottelun ja varsinkin tuomarin kannalta vaikea muutamaminuuttinen, jossa annettiin kolme keltaista ja otteet alkoivat hiukan koventua. Tässä tilanteessa tuomari näytti taitonsa. Hän nosti ne laput, mitä piti, ilman sen kummempia juhlanumeroita ja pelaajat ja peli rauhoittui ja ennen kaikkea pysyi näpissä. Noilla hetkillä pienikin virhe olisi saattanut lähteä viemään lumipalloa väärään suuntaan.

Sporting oli siirtyä johtoon 68 minuutin kohdalla, kun oikealta lähetetty keskitys leijaili upeasti tilanteeseen rynnänneelle Johan Hannukselle takatolpalle. Harmillisesti Johanin pusku kilahti kuitenkin vain tolppaan. Kotijoukkue sai kuitenkin palkintonsa, kun 79 minuuttia oli kellossa. Se pelasi hyvän pallon kärkeen Cameron Rogetille, joka sai kimppuunsa kaksi vieraiden puolustajaa. Cameron lähti hyvin haastamaan hakien itselleen vetopaikkaa, mutta häntä jouduttiin rikkomaan vain pari metriä rangaistusalueen ulkopuolella. Pallon taakse asettui Sportingin Pirlo El Capitano Peter Grannas, jonka upea vapaapotku ylitti muurin painuen vastustamattomasti etuyläkulmaan. Todellinen helmi sekoitti kotiyleisön ja kuuluttajan. Todella iso maali PG:ltä juuri silloin kun oma joukkue sitä eniten tarvitsi. Tämän jälkeen Sporting jatkoi niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Se ei onneksi passivoitunut vaan pelasi ottelun maaliin järkevästi pitäen Hämeenlinnan poissa kunnon maalipaikoista. Muutama paha keskitys Sportingin maalille tuli, mutta puolustus ja maalissa loisto-ottelun pelannut Scott Angevine kestivät hienosti. Scott otti ne mitä piti ja omalla olemuksellaan piti puolustuksen rauhallisena. Lopussa kotijoukkue kulutti kellon järkevästi loppuun. Tässäkin maestrona hääri Drew Jeskey, joka oli kaikkialla. Loppuvihellyksen jälkeen kentällä nähtiin vapautuneita ja iloisia ilmeitä. Voiton merkitys on iso ja sen tuoma tunne valtasi pelaajat ja kannattajat. Yhteenkuuluvuuden tunne River Groundilla oli käsin kosketeltavissa. Hieno jalkapallotapahtuma sai arvoisensa päätöksen yläfemmojen läiskähdellessä Lapväärtin alkuillassa.

Sporting ansaitsi voittonsa. Sen toinen jakso oli hienoa pelaamista, eikä Hämeenlinnalla ollut toisella jaksolla juurikaan paikkoja. Sporting oli työteliäämpi kuin vierailija. Se näkyi varsinkin toisella jaksolla Sportingin voittaessa enemmän palloja.

Man of the match Drew Jeskey oli iloinen ensimmäisestä voitosta.

Hieno voitto meiltä. Pelattiin hyvin ja ansaittiin voitto. On tässä hirveä ero parin viikon takaiseen aikaan. Tiedettiin, että ensimmäisen pisteen saaminen on vaikeinta, mutta kun me saatiin se edellisestä pelistä, niin me uskoimme myös tähän voittoon. Olemme parantaneet paljon pelaamistamme kauden alusta ja me parannamme tästä vielä lisää, kun saamme lisää harjoituksia ja pelejä. Taisteltiin hyvin ja varsinkin vastustajan erikoistilanteissa meiltä löytyi mies katkaisemaan jokainen pallo.

Drew Jeskey

Voittomaali oli upea. Vielä kun sen pääsi tekemään joukkueen kapteeni, se kruunasi pelin.

Kotijoukkueen valmentaja Tony Lehto oli todella tyytyväinen joukkueeseensa.

Työvoitto. Ansaittiin kyllä voitto. Oli meillä toki tuuriakin alussa, että vastustaja ei päässyt rankaisemaan kuin kerran. Yritettiin prässätä vähän korkeammalta ja tehdä enemmän aloitteita puolustaessa, että ei pelkästään valuttaisi vaan tehtäisiin vastustajan pelin rakentaminen mahdollisimman vaikeaksi. Se onnistui ihan hyvin. Tosi tyytyväinen olen jokaisen pelaajan panokseen. Voittoon tietysti tarvittiin kuitenkin sitten vielä Peterin (Grannas) erikoisosaamista.

Tony Lehto

Kolmen perunapussin pelaaja
Drew Jeskey. Ei epäilystäkään. Oli joka paikassa. Puolusti, teki maalin, hyökkäsi, rakensi peliä ja vielä lopussa valutti hiekan tiimalasissa. Huikea peli Drewlta, joka johti ja näytti joukkueelle suuntaa. Teki kaiken oikein.

Kahden perunapussin pelaaja
Peter Grannas. Upea voittomaali kapteenilta, joka uurasti keskikentällä hienosti. Otti ratkaisijan viitan itselleen, kun paikka tuli.

Yhden perunapussin pelaaja
Jim Mattfolk. Tähän pussiin olisi ollut muitakin hyviä vaihtoehtoja, mutta se menee nyt Jimpalle. Varsinkin toisella jaksolla oli todella pirteä, vaikka joutui välillä paikkailtavaksi. Aiheutti useita vaarallisia tilanteita röyhkeillä nousuillaan.