Sporting – FC Korsholm 0-3 (0-1)

Tam insats av hemmalaget

I våromgångens sista match tog Sporting emot FC Korsholm på Kristinaplan. FC Korsholm hade chansen att stiga till en andra plats i serien medan Sporting redan tidigare hade säkrat seriesegern. Det märktes på Sporting att lördagens match mot Virkiä fortfarande kändes i benen och att laget inte var särskilt taggat eftersom man inte hade något att spela för. Bortalaget var det bättre laget i första halvlek och gick helt rättvist till pausvila i en 1 – 0 ledning genom mål av Tom Koskenniemi som skruvade in bollen via bortre stolpen. I hemmalaget hade Andreas Ekholm två bra chanser.

Sporting började andra halvlek bra och lyckades stundtals pressa tillbaka FC Korsholm. En kvart in i andra halvlek hade Ekholm ett ypperligt läge att kvittera men skottet gick rakt på målvakten. Minuten senare lobbade Rami Louke in tvåan för bortalaget. Sporting jagade reducering men spelet var ganska tafatt och istället kunde Louke lobba in sitt andra mål för kvällen. I hemmalaget hade ingen någon särskilt lyckad kväll men Jonathan Bergkulla var den som försökte mest. I och med att Virkiä och Kuffen kryssad så steg FC Korsholm till en andra plats. KoMu slog TePa och knep sjätte och sista platsen till övre slutserien.