Karhu – Sporting 1-1 (0-0)

Två tappade poäng

I sedvanlig stil inledde Sporting matchen dåligt men denna gång fick man inte igång spelet under hela första halvlek. Anfallsspelet bestod till största delen av långbollar. Halvlekens bästa chans hade Viktor Metsäranta vars skott från några meter reflexräddades av Karhumålvakten till hörna. Trots att Karhu var det bättre laget under första halvlek lyckades laget endast skapa ett par halvchanser.

Direkt från avspark i andra halvlek fick Sporting igång ett rätt bra passningspel och framför allt kom inbytte Sebastian Lövdahl runt på kanten och stod för ett par fina prestationer. Det var också Lövdahl som i den 60:e minuten hittade Tarvoll vid bakstolpen med ett hårt lågt inlägg. Tarvoll hade bara att sätta dit bollen och 0-1 var ett faktum. Efter detta skapade Sporting en handfull chanser som borde resulterat i ett par mål till. Skotten ven tyvärr just förbi eller över. Vid två tillfällen tog bollen i ribbans underkant och stuntade ner framför mål men Karhuförsvaret lyckades sopa bort bollen. En av dessa chanser ledde till en hörna som Karhu förvaltade på bästa sätt. Efterspelet till hörnan ledde till en Karhukontring och 1-1 var ett faktum. Sporting hade i slutet av matchen ännu ett par chanser, bland annat nickade Peter Grannas från närhåll men Karhumålvakten räddade med både tur och skicklighet med foten. Karhu hade också två farligheter i slutet av matchen.

I Sporting gjorde Metsäranta och Hannus extra bra ifrån sig.