Sporting – Härmä 2-0 (0-0)

Kausi pakettiin ja Härmä vihdoin kumoon

Lauantaina Kristiinakentällä ei jalkapallon Kakkosen länsilohkon kamppailussa ollut muuta panosta kuin maine ja kunnia. Sportingin panos ottelussa oli tilastofaktan korjaaminen, eli se lähti ottamaan Härmästä seurahistorian ensimmäistä voittoa. Leppoisa lauantaipelailu onneksi sen verran Sportingia kiinnostikin, että Härmä saatiin vihdoin ja viimein kumoon numeroin 2-0. Molemmista maaleista vastasi Julian Tarvoll.

Pelin taso ja intensiteetti ei keskikesän kamppailujen tasolle kyllä missään kohtaa ottelua noussut vaan lauantain ottelussa oli enemmänkin meininki pelata ottelu alta pois. Täysin inhimillistä tuo kyllä olikin, sillä kuka nyt haluaa loukkaantua kohmeisessa syysilmassa merkityksettömässä ottelussa. Sporting onneksi sen verran halusi, sitä hyvin tukeneelle kotiyleisölleen näyttää, että Härmää vastaan kynnet oli sen verran ulkona karvoista, että Härmä pidettiin lauantaina Kristiinassa kyllä tiukassa otteessa. Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu vaan hidastempoisessa pelissä palloa pelattiin lähellä kentän keskipistettä. Sportingin puolustaminen oli vahvaa ja sen kenttätasapaino oli taas vaihteeksi saatu Kakkosen tasolle, joka tiesi tylsän Härmän nollaamista.

Osalla katsojista ei vielä koko makkara ollut vatsalaukkuun päätynyt, kun Sporting avasi toisen puoliajan salaman lailla. Vain minuutti kerettiin toista jaksoa pelata, kun Adis Stambolija vapautti Julian Tarvollin maalintekoon. Jullelta varma viimeistely sai kentän ämyrit huutamaan legendaarista Urheiluruudun tunnussävelmää Tuhannen Markan seteli. Kappale, jonka teosta on vastannut Leevi and The Leavings yhtye, jonka keulilla hääri edesmennyt suuri jalkapalloromantikko Gösta Sundqvist. Siinäkin mielessä teemaan sopiva biisi. Se siitä nuorison valistuksesta.

Härmä oli tullut Kristiinaan kapealla rosterilla ja sen penkillä ei ruuhkaksi asti miehiä istunut. Pelissä se kyllä pyrki roikkumaan mukana ja se tiesi varmasti, että Sporting ei ole sitä koskaan pystynyt lyömään ja tuon taian pitäminen oli sen tekemisen lähde. Totuuden nimissä on kyllä sanottava, ettei hämeenlinnalaiset kuitenkaan kamalasti vaaranpaikkoja aikaiseksi saanut, vaan Sporting selvisi aika helpolla vihreäpaitaisten hätistelyistä. 78 minuuttia ottelussa jännitys toki säilyi, vaikka kyseessä ei mikään Hitchcock ollutkaan. Nimittäin tuossa ajassa Sporting naulasi numerot 2-0. Asialla sama tutkapari kuin ensimmäisessä. Tällä kertaa Sporting pelasi pallon hienosti vasempaan laitaan, josta Stambolijan hieno keskitys löysi maalille kirmanneen Tarvollin, jolla oli helppo työ puskea ottelun loppunumerot.

Kolmen perunapussin pelaaja
Julian Tarvoll. Kaksi maalia ja hirmu määrä töitä. Ei tarvitse muita perusteluja
Kahden perunapussin pelaaja
Anthony Hannus. Ei tähtiä ja sädetikkuja ympärillä, mutta pyytetön hieno taistelu keskikentällä. Loistava tasapainottava elementti koko joukkueen pelissä. Juoksi boksien väliä koko 90 minuuttia tukien joukkueen pakettia.
Yhden perunapussin pelaaja
Adis Stambolija. Pari pakollista kuolemaa, mutta sen verran mies pystyssäkin pysyi, että kerkesi molemmat Jullen maalit kuitenkin alustaa. Rauhallinen pelitempo toi syöttötaitoisen Adiksen parhaimpia puolia esiin.

Sportingin kokoonpano
Brambatti, Lehtola (Franz), Rajkovic, Paukkonen, Mäkiharju, A.Hannus, Lövholm (J.Hannus), Cehic (Mattfolk), P.Grannas, Stambolija, Tarvoll

Tässä vaiheessa on hyvä kiittää lukijoita kaudesta. Tietoon on tullut, että ainakin joku on nämä löytänyt ja vielä lukenutkin. Toivottavasti olette viihtyneet raporttien parissa ja saaneet mukavaa lisätietoa Sportingin otteista.

Sportingin puolesta haluan kiittää kaikkia pelaajia, valmentajia, huoltajia, tukijoita, sponsoreita, katsojia, vanhempia, kylän miehiä, tuomareita, vastustajia ja toiminnassa mukana olleita.