Sporting II – Karhu YB 6-0 (2-0)

Tredje raka vinsten

Sporting Kristina II spelade sin andra hemmamatch på raken då man tog emot Karhu Young Boys på Östra sidans plan på tisdagskvällen. Sporting hade inlett serien med två segrar medan Karhu hade kammat noll. Hemmalaget hade drabbats av lite manfall och framför allt var det en stukad fot på målvakten Linus Lähteenmäki som ställde till med lite huvudbry. Eftersom Berndt Antfolk är långtidsskadad så var det Janne Smeds som fick damma av handskarna och ställa sig mellan stolparna.

Sporting tog kommandot direkt i första minuten då Jim Mattfolk bröt en passning i motståndarförsvaret och sköt in 1-0. I 12:e minuten gjorde Mika Kangasniemi 2-0. Sporting fortsatte att hålla i bollen men misstagen blev allt fler och avsluten allt sämre och det såg inte alls bra ut, framför allt med tanke på att motståndet helt klart var det sämsta hittills i år. Delvis kan man faktiskt skylla på planen som inte alls var bra. Planmästaren har gjort sitt bästa men då hela föreningen har en plan att spela på så säger det ju sig självt att den inte kan hålla för en sådan belastning. De övriga planerna försöker man spara ännu på vårkanten så kanske de är i skick sedan på sommaren. Kanske det snart skulle vara dags för en konstgräsplan.

I andra halvlek såg det direkt mycket bättre ut. Efter ett par minuter slog Johan Hannus en fin djupledsboll åt Theo Granfors som fälldes att av målvakten innanför straffområdet. Rött kort och straff som Smeds gjorde 3-0 på. Andra halvlek spelades än mer på motståndarnas planhalva. Mattfolk, Kangasniemi och Hannus gjorde ännu mål för Sporting vilket betydde en 6-0 vinst. Fast det var klara siffror så borde det nog varit tvåsiffrigt sett till spelövertaget men denna kväll ville inte avsluten riktigt lyckas.