Solf IK – Sporting II

Fotbollsplanen var liten som ett frimärke, gräsfattig, torr som krut och katastrofalt ojämn. Allt var som det brukar inför division 6 matchen mellan hemmalaget Solf IK och gästande Sporting II på måndagskvällen. På uppvärmningen blev det helt klart att det inte kommer att bli mycket till fotboll denna kväll utan matchen kommer långt att avgöras i närkamperna.

Matchen var bara dryga minuten gammal då Jim Mattfolk slog ett inlägg från högerkanten och Mika Kangasniemi nickade in 0-1. Med tanke på att SIK förlorat sina tre tidigare matcher och Sporting vunnit sina tre så var det överraskande att största delen av halvleken spelades på Sportings planhalva. SIK med Sportingfostrande Markus Blomqkvist på högerbacken var det dominerande laget men farligaste chansen var ändå bara ett långskott. Sporting fick inte igång något spel eftersom det nästan var omöjligt på den bedrövliga planen. Det blev som förutspått närkamperna som skulle vara i fokus och i dem var SIK aningen bättre. SIK tryckte på men de få gånger Sporting fick till stånd några passningskombinationer så hängde hemmalaget inte med och Sporting kunde ännu göra två mål före paus, målskyttar var Mattfolk och Johan Hannus.

Redan mot slutet av första halvlek fick Sporting bättre tag i spelet och det fortsatte i början på andra. Bara ett par minuter in i halvleken frispelades Sebastian Lövdahl av Theo och Granfors och ställningen var 0-4. Kort efter reducerade SIK på en snabbt slagen hörna då hemmalagets Peter Crouch var i egna höjder och nickade. Så småningom tog Sporting över matchen totalt och Lövdahl gjorde ännu ett mål och Mario Kronman två.

Öppningselvan:

Lähteenmäki
T.Mäki – Lehto – Franz – Schriekenberg
Hannus – Kronman
Metsäranta – Mattfolk – Lövdahl
Kangasniemi

Inbytta: Granfors, M.Mäki, Roddis, Hedkrok, Najjar, Kuusisto.

Tony Lehto