Sporting II – FC Jukola 0-1 (0-1)

Läget inför onsdagskvällens toppmatch i sexan var att gästande FC Jukola ledde serien på 16 poäng medan hemmalaget Sporting II låg på en tredjeplats med 13 poäng. Hemmalaget var med andra ord tvunget att vinna för att vara med i striden om avancemang till femman.

Matchen började aningen trevande och spelet var jämnt. Tyvärr dröjde det inte mer än 15 minuter före bortalaget kunde göra 0 – 1. Lite fumlande i Sportingförsvaret ledde till att en Jukolaspelare från snäv vinkel kunde lobba in bollen i mål. Resten av halvleken fortsatte jämn och några större farligheter skapades inte. Hemmalaget spelade ganska bra men då man kom in på motståndarnas planhalva förmådde man inte att komma på lösningar som skulle leda fram till motståndarnas mål.

Andra halvlek började den också ganska jämn men efter ca 60 minuter spelade lyfte hemmalaget upp en av mittbackarna i anfallet. Man behövde ju laga minst två mål för att vinna. Tyngdpunkten av spelet flyttades över på Jukolas planhalva och sista 20 minuterna var det i stort sett spel mot ett mål men de riktigt bra chanserna var få. Jukolas försvar spelade bra och krympte ytorna och gjorde det väldig svårt för Sporting att komma fram på mål. En välspelande målvakt tog hand om resten, bl.a. hemmalagets bästa chans då Theo Granfors sprang ifrån sina bevakare. Hemmalaget gjorde sitt bästa men tyvärr blev det inga mål och Jukola for iväg med poängen.