Nupa – Sporting II 2-0 (1-0)

Förlust i sista matchen

Sporting II spelade säsongen sista match borta mot Nurmon Pallo på lördagseftermiddagen. Ett par av de äldre spelarna hade förhinder vilket betydde att Sporting II ställde upp med ett relativt ungt lag. Medelåldern i öppningselvan var endast 19 år. Bland annat ersattes febersjuke Emil Sandberg av brodern Oskar Sandberg i mittförsvaret.

Sporting II har hela säsongen spelat med 4-4-2 men nu inför sista matchen bytte man till en 4-2-3-1 uppställning. Detta för att få ett övertag på mittfältet men framför allt ville man laborera med nästa säsong i åtanke. Matchen i sig hade ingen större betydelse. Vid vinst skulle Sporting II överta andra platsen från just Nupa men åtminstone i det här skedet är det bara seriesegraren FC Jukola som tar steget upp till division 5.

Matchens första minuter inleddes något trevande av bortalaget men ganska tidigt började spelet ändå löpa bra. Bollen rörde sig bra från spelare till spelare och hölls långa stunder inom laget. Nupa hade framför allt svårigheter att få bort bollen av mittfältstriangeln bestående av Johan Hannus, Sebastian Franz och Theo Granfors. I början av matchen fick Sporting en hörna som ledde till att Tony Lehto nickade i ribbans underkant, bollen studsade ner innanför mållinjen och studsade upp i handen på försvaren som stod och vaktade i stolpen. Varken mål eller straff dömdes. Domarens enda åtgärd var att svara på protesterna med ”höpö höpö”. Tyvärr kom kallduschen efter ca 25 minuter spelade då en rörig situation framför mål ledde till att Nupa gick upp till en 1-0 ledning. Sporting kom lite av sig men tog kontroll över spelet efter en stund och var det spelförande laget större delen av första halvek. Halvleken var kanske säsongen bästa, spelarna var rörliga och passningstempot var högt men målen uteblev.

Ganska snabbt i andra halvlek försvann det bländade spelet från första halvlek och spelet jämnade ut sig. Delvis berodde det på trötthet, tempot var väldigt högt i första halvlek och Nupa spelarna var aningen mera fysiska. För att få till en reducering byttes ytterbacken Frank Edos ut i den 65:e minuten och in kom istället anfallaren Andre Lassfolk. Sporting skapade tryck mot Nupa målet men det slutade oftast med ett inlägg i händerna på målvakten. Vartefter matchen led blev Nupa-kontringarna fler och farligare. En av dessa ledde sedan till det avgörande 2-0 målet efter ett aningen tveksamt ingripande av Lehto.

Sett till hela matchen spelade Sporting väldigt bra trots att inte så många målchanser skapades. Med tanke på hur matchbilden var hade man nog varit värda minst en poäng. Johan Hannus valdes till matchens gigant av ett enhälligt tipsråd.

Sporting II slutade på 3:e plats i division 6 och får vara nöjda med säsongen. De flesta spelarna är unga och går hela tiden framåt vilket bådar gott inför en ny säsong.

Öppningselvan:

Lähteenmäki
T.Mäki – Lehto – O.Sandberg – Edos
Hannus – Franz
Nalgiev – Granfors – M.Mäki
Mattfolk

Inbytta: Roddis, Nyström, Lassfolk.

TL