Sporting II – PeIK 1-0 (1-0)

Femte raka vinsten

På torsdagskvällen delades det ut viktiga poäng i matchen mellan Sporting Kristina II och Petalax IK. Hemmavinst skulle troligtvis betyda att Sporting II säkrar en plats i övre slutserien medan Peik skulle få det svårt att ta sig dit.

Genast från start var det hemmalaget som höll i taktpinnen och hade ett stort bollinnehav. Delvis berodde det på att Peik kommit till Lappfjärd för att parkera bussen framför straffområdet. I början av matchen skapade hemmalaget några halvchanser men det dröjde till den 38:e minuten innan spelövertaget kunde förvaltas till ett mål. Jim Mattfolk slog ett lågt inlägg framför mål och Mika Kangasniemi bredsidade in 1 – 0. I halvlekens sista minut fick Peik deras bästa chans för kvällen då en Peikanfallare fint direktskarvade från luften och bollen träffade stolpen.

I andra halvlek var matchbilden densamma, Sporting rullade runt bollen på Peiks planhalva medan Peik kom upp i några halvfarliga kontringar. Trots ett stort spelövertag lyckades hemmalaget inte skapa så många farliga chanser och inga fler mål gjordes denna match. Hemmalaget vann rättvist inför en publik på ca 70 personer.

Matchen höll överlag en väldigt bra nivå, det var långt ifrån springa och sparka långbollar som kanske sexan ofta förknippas med. PeiK spelade en bra match, framför allt defensivt och som en av spelarna i hemmalaget efter matchen sade så var det första riktiga fotbollsmatchen Sporting II spelade i årets serie.