Sporting – Norrvalla FF 1-0 (1-0)

Matchen kunde lika bra ha slutat 5-0 eller 1-1

Norrvalla inledde fredagskvällens drabbning bäst medan Sporting uppträdde håglöst och oinspirerat. Norrvalla var nära att gå till ledning vid två tillfällen. Första gången sköt Sportings målvakt Smeds bollen rakt på en Norrvallaspelare och med lite otur kunde bollen har rullat i mål. Riktigt nära bortaledning var det då en Norvallaspelare fick en tå på bollen före en utrusande Smeds vid straffområdesgränsen. Rajkovic hann dock rensa bort bollen vid mållinjen.

Nästan från ingenstans började Sporting skapa chanser och plötsligt hade man haft tre stolpträffar. Oftast var det Tarvoll som med sin snabbhet skapade oreda i motståndarförsvaret. Det var också han som efter en halvtimmes spel gav Sporting ledningen. För passningen stod Grannas. Efter ledningsmålet kom hemmalaget in i matchen och spelet var rätt jämnt resten av halvleken.

Spelmässigt var matchen rätt jämn även i andra halvlek men det var Sporting som skapade chanserna. Delvis berodde det på att Norrvalla öppnade upp sitt spel i jakten på ett kvitteringsmål. Sporting hade bud på att göra 2-3 mål till men avsluten gick tätt över eller förbi, eller så läste Norrvallamålvakten lobbförsöken. Norrvalla hade en ypperlig chans att kvittera då man från någon meter slapp till att nicka men Smeds i målet gjorde en fenomenal reflexräddning.