TePa – Sporting II 2-4 (1-2)

Denna kväll var fotboll inte längre roligt.

Igår kväll i visade sig fotbollen från sin sämsta sida, och då det är frågan om division 6 så gäller det inte fotbollshuliganer utan en inkompetent huvuddomare. Hur denna domare kan få döma matcher är ett mysterium. Aldrig har man sett så besvikna spelare, och då vann man ändå en jämn match med 4-2. Inte ett jubel eller handklappning och mungiporna pekade neråt. Domaren lyckades förstöra 90 minuter av fotboll. I princip gick inte ett enda domslut rätt, frisparkar blåste han när som helst och åt vem som helst. Tiden hade han väl koll på.

Sporting öppnade målfabrikationen i den andra minuten. Tony Lehto styrde Janne Smeds hörna i mål via en hemmaspelare. Målet antecknades åt Lehto men borde väl ha antecknats som självmål. Efter att Tepa kvitterat gjorde André Lassfolk 2-1. Just före halvtid nickade Lehto in 3-1, trodde alla andra förutom domaren. Frispark TePa. Ingen aning varför.

Tidigt i andra halvlek sköt Sami Öström in 3-1 för Sporting. Runt 60 min spelade gjorde André Lassfolk sitt andra för dagen och matchen kändes avgjord men TePa reducerade snabbt till 4-2. Sedan gjorde Lassfolk 5-2, trodde alla andra förutom domaren. Frispark TePa. Ingen aning varför. Talande är väl att hemmaspelarna började ropa åt varandra om dålig markering men inte var det nu någon som krävde frispark. Borde aldrig ha blivit det heller.

Spelet var jämnt och Sporting höll en lägre nivå än tidigare i sommar, men det är nog svårt att spela på en potatisåker då bollarna studsar upp i hakan och dessutom har man ingen tid att ta kontroll över bollen då fotbollsplanen knappt är större än en gräsmatta till en radhuslägenhet.