Black Islanders – Sporting II 3-1 (1-1)

Cup-äventyret över för Sporting II

Borta på Smedsby grus åkte Sporting II ut ur region cupen efter en svag insats mot division 6-laget Black Islanders.

I första halvlek var spelet jämnt och Sporting hade inledningsvis ett ganska bra passningspel. Det var också Sporting som inledde målskyttet då Sture Lassfolk beslöt sig för att knorra in den strax under ribban från hörnet av ena straffområdet. Minuten senare spelade Bagaudin Nalgiev bollen med handen i eget straffområde med både varning och straff som påföljd. Straffen räddades dock fenomenalt av Linus Lähteenmäki och returen tog försvaret hand om. Minuten senare spelade Black Islanders in en höjdboll i straffområdet och istället för att plocka bollen med händerna försökte Lähteenmäki ta den med fötterna men en motståndare han i mellan och ställningen var 1 – 1.

Sporting började redan i slutet av första slarva med passningar och göra dåliga beslut, tex som att kasta ett inkast i adamsäpplet på målvakten och tro att han får ta den med händerna. För Sportings del finns inte mycket att rapportera från andra halvlek, det var dåligt rakt igenom. Hemmalaget gjorde 2-1 i efterspelet till en hörna med ett skott från 20 meter. Lähteenmäki kunde inte göra mycket åt målet eftersom bollen bytte riktning en aning då den tog på Nalgievs huvud samtidigt som egna spelare stod kvar och skymde framför honom istället för spurta upp då man fick undan bollen första gången. Efter detta lyfte Sporting upp fler spelare i anfallet med det resulterade i 3-1 för hemmalaget. Blackie gick helt rättvist vidare i cupen.