Esse IK – Sporting 2-4 (1-2)

Ekholm tremålsskytt

På onsdagskvällen åkte Sporting hem från Esse med tre tämligen lätt införskaffade poäng med siffrorna 2-4 (1-2). Esse IK började matchen väldigt bra och slog bra bollar över sportingförsvaret och fyllde bra på med spelare i sina anfall. Sporting hade en hel del problem i början och det verkade som om spelarna glömt fötterna kvar i bussen. Matchen var knappt 10 minuter gammal då Esse välförtjänt gjorde matchens första mål. Sportingförsvaret blev överspelat på en kontring och en Essespelare kunde skjuta in 1-0 målet på en målvaktsretur. Sporting började sakta men säkert få igång maskineriet och allt eftersom passningsspelet och rörligheten blev bättre fick Esse-spelarna det allt svårare att hänga med. Efter ca 25 minuter spelade hittade Peter Grannas Andreas Ekholm vid bakstolpen som lätt kunde nicka bollen i mål. Några minuter senare hittade Tony Lehto Grannas i straffområdet som satte 1-2. Första halvlek fortsatte med lätt sportingdominans.

I andra halvlek tog Sporting över tillställningen helt och gjorde ganska tidigt både 1-3 och 1-4. Båda gångerna gjorde Ekholm målen och Grannas stod för framspelningarna. Grannas var för övrigt på strålande spelhumör och hade stundtals lekstuga med motståndarna. Sporting hade också bud på fler mål utan att lyckas. Mot slutet av matchen blev det lite för mycket lir och avslappnat och matchen jämnade ut sig något. Esse reducerade tio minuter före slutet på straff sedan Matias Rosenback oturligt fått bollen på handen. I målet gjorde Jesper Åström comeback efter skadefrånvaro och var väldigt säker matchen igenom.