FC Kuffen – Sporting 3-0 (0-0)

Missar kostade poäng

Sporting gjorde en av säsongens sämre insatser och förlorade 3 – 0 mot FC Kuffen i Kvevlax. I Sporting var mittfältsdynamon Jonathan Bergkulla tillbaka medan Alex Mäkiharju saknades, Anthony Hannus ersatte honom.

Redan i den 2:a spelminuten kunde och borde Sporting ha tagit ledningen då Andreas Ekholm kom helt ensam med målvakten men tyvärr missade han målet. Sporting, men också Kuffen hade svårt att få igång något bra passningsspel pga av den lilla planen. Ytterbackarna hade också svårt att slippa upp och fylla på i anfallen. Eftersom det fanns lite utrymme för något bra passningsspel på mittfältet blev det ganska mycket långbollar vilka oftast hade svårt att hitta till rätt address. Sporting hade en aning mera boll i första halvlek men överlag var spelet rätt jämnt. Några halvchanser skapades åt båda hållen men farligaste chansen hade Sporting då Kuffenmålvakten vid en hörna boxade bollen mot eget mål men en Kuffenförsvarare lyckades rensa på mållinjen. Sporting borde också fått en straff då en Kuffenspelare spelade bollen med handen i straffområdet. Naturligtvis såg inte domare Hautamäki från Kyrönmaan erotuomarikerho detta och inte just något annat heller. Han koncentrerade sig mest på att frisparkar och inkast slogs och kastades på centimetern från rätt ställe. Kristian Sillanpää sköt också två frisparkar som Kuffenmålvakten med nöd och näppe klarade.

Andra halvlek fortsatte på samma sätt, jämnt, dåligt passningspel, långbollar och Hautamäki i huvudrollen. Sporting hade haft en bra period då kallduschen kom i den 63:e minuten. Kuffen slog ett inlägg från deras högerkant och framför mål kunde en omarkerad Kuffenspelare nicka upp bollen i nättaket. Efter det här skruvade Sporting upp tempot en aning och fyllde på med mera spelare framåt. Känslorna gick stundtals ganska heta och domaren hade ingen kontroll på matchen och alla krävde varning vid varje frispark eftersom domaren tidigare under matchen viftat med det gula kortet lite hur som helst. I den 70:e minuten avancerade en Kuffenspelare in i straffområdet och Sillanpää kom för sent in i situationen och fällde honom. Alla visste att det var straff, utom domaren som dömde frispark trots att situationen skedde 2 meter innanför straffområdesgränsen. Några minuter senare vid efterspelet till en sportinghörna dribblade Sillanpää i straffområdet, fick en liten knuff och rutinerat la han sig ner och domaren blåste straffspark. Tyvärr var Kalle Simons’ straff av det mindre lyckade slaget och Kuffenmålvakten räddade ganska enkelt. Sporting fortsatte givetvis att lyfta upp spelare och spelade endast med tre försvarare i slutet. I stället för kvittering kontrade Kuffen in 2-0. 3-0 kom på efterspelet till en hörna.

Trots att domaren delvis förstörde matchen var det inte hans fel att Sporting förlorade. Dåligt passningspel och sumpade chanser ledde till första bottennappet på höstomgången.