MuSa – Sporting Kristina 0-3 (0-2)

Effektivt Sporting slog MuSa

På söndagskvällen reste Sporting Kristina till Björneborg och gästade Musan Salama i Karhuhallen.

Hemmalaget inledde matchen bäst och åstadkom stundtals en viss press kring Sportings straffområde men lyckades ändå inte att skapa några större farligheter.

I den 15:e minuten fick hemmalaget sig en riktig kalldusch då Sporting i sitt första egentliga anfall gjorde mål. Målet var ett riktigt skolexempel på en snabb spelvändning, Sportingförsvaret snodde åt sig bollen, spelade upp till Kalle Simons som mötte på mittfältet och på direkten slog en långboll åt unge Viktor Metsäranta som kyligt lobbade bollen över målvakten i mål. På 3-4 sekunder från eget straffområde tills bollen var i mål, t.o.m. självaste Egil ”Drillo” Olsen hade varit häpen.

MuSa-spelarna verkade aningen chockade efter målet och det dröjde inte mer än två minuter så snappade Peter Grannas upp en slarvig bakåtpassning och behärskat placerade han in bollen bakom MuSa-målvakten.

Resten av halvleken följde samma mönster som inledningen, MuSa förde spelet men hade svårt att komma till nåt avslut medan Sporting stack upp i några farliga kontringar.

Andra halvlek fortsatte som den första, MuSa höll i bollen mera men var otroligt ineffektiva och snurrade helst vid hörnflaggorna.

I 80:e minuten var Sporting nära att utöka ledningen men tyvärr dömdes Mario Kronmans mål bort för offside. Istället kom spiken i kistan i slutminuterna då Calle Ivars snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och avancerade in i straffområdet och sköt mål på egen retur.

Sportingförsvaret spelade återigen mycket stabilt och släppte inte till många chanser. Även Kalle Simons på mittfältet som jobbade kopiöst förtjänar beröm, men bäst för dagen var ändå Jesper Åström som var mycket säker och resolut i sin ingripanden.