Sisu-Pallo – Sporting Kristina 3-3 (1-2)

Sisu-Pallo – Sporting Kristina 3-3 (1-2)

Under fredagskvällen spelade Sporting mot Sisu-Pallo på den slitna konstgräsplanen i Jouppila, Seinäjoki. Sporting har aldrig lyckats ta poäng på de lite annorlunda underlaget men denna gång fick man i alla fall med sig ett poäng, även om det kändes som en förlust.

Sporting kom till spel med en del avbräck, 4 spelare i militären, inga b-juniorer och Alex Mäkiharju på resa. Dock kunde man ställa upp med en stark öppningselva.

Läs mer om matchens händelser och laguppställningar här: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&767427&M3

Som notis kan nämnas att den gamle Sportingspelare Topias Lehtola blev inbytt för Sisu-Pallo i andra halvlek.

Sporting inledde matchen trevande och Sisu-Pallo förde i taktpinnen. Sporting har överlag haft svårt att komma in i matcherna och det var också Sisu-Pallo som tog ledningen efter man har fått en straff. Anfallaren föll något lätt efter en närkamp om en andra boll i straffområdet men Sisu-Pallo hade nog jobbat ihop till ett ledningsmål.

Straffen satt säkert i sidonätet och otagbart för Mika Kaarre i målet. Som i alla tidigare matcher vaknade Sporting efter man släppt in första målet och Julian Tarvoll speciellt visade varför han är seriens bästa anfallare. Efter en rensning tog han emot bollen vid halva plan och tunnlande en eller 2 motståndare och dribblade förbi ytterligare 2 och så var han ensam med målvakten och rundade kallt denna och placerade bollen i mål. Ytterligare ett klassmål som vi vant oss att se från Julian.

Sporting skulle också ta ledningen före pausvilan. Återigen var Julian ensam igenom och trots att Sisu-Pallos fyrtorn hängde i honom slet han sig loss och placerade säkert in sitt andra mål för kvällen.

Sporting dominerade andra halvan av första halvleken och dominansen skulle också fortsätta i början av  andra halvleken. Theo Granfors kunde också utöka ledningen med en kanon från 20 meter som borrade upp sig i nättaket. Äntligen gav de otaliga timmarna Theo stått å matat skott på egenhand resultat. Extra glad blev Theo eftersom han blivit lovad en glass av en arbetskamrat om han skulle göra mål.

Sporting dominansen fortsatte och de skapade också chanser. Anthony Hannus skarvade en hörna i ribbans underkant och Julian Tarvoll hade en nick i ribban. Men strax därefter åkte man på en kalldusch. Sisu-Pallo hade en hörna som Sporting rensa till cirka 20 meter där Petri Huttu stod och drämde till men en volley-kanon i sidonätet. Otagbart igen och mitt i Sporting dominansen svängde matchens momentum. Sporting kom av sig och Sisu bytte in flera stora spelare och började mata långbollar.

Dock ska sägas att Sporting försvarade sig bra, men fick inte tag i bollen efter rensningarna utan Sisu erövrade snabbt bollen igen och fortsatte mata långbollar. Och resultat skulle Sisu-Pallo få. I matchens 95te minut skruvade man in en hörna direkt i mål.

Surt för Sporting och även om man för första gången tog poäng på konstgräset i Jouppilanvuori så kändes det som en förlust. Dels för att Sisu-Pallo var ett lag man borde vinna och dels för sättet man släppte in kvittering på.

Men det är bara att lära sig av matchen och gå vidare. Man kan ändå ta med sig att igen svänga underläge till ledning och att man visar att man kan utmana de flesta lagen. Poäng i 3 av 4 matcher är ingen dålig start på serien.

Till nästa match återvänder Alex Mäkiharju igen och för motstånden står svåra KPS som inlett serien piggt. KPS är en fysiskt lag som alltid ger allt och nu krävs en bättre start av Sporting om man vill vara med och utmana KPS. Samma kampvilja som visades upp mot Virkiä i andra halvlek krävs.

OBS! Matchen spelas på Kristinaplan

Anthony