Sporting – FC Kiisto a-team 1-2 (0-0)

Förlust i hemmapremiären

Säsongens andra match i herrtrean för Sportings del resulterade åter i en uddamålsförlust.

Sporting inledde med följande elva:

Smeds
Lövdahl-Rajkovic-Paukkonen-Lindahl
Hannus-Bergkulla
Kronman
Landgärds-Koski-Tarvoll

De cirka 120 ögonparen i Lappfjärd fick se Sporting inleda klart bäst. Redan i tredje minuten hade Mario Kronman ett skott från 17 meter som gick tätt förbi högra krysset. Mika Koski stod för förarbetet. Minuten senare lobbade Julian Tarvoll bollen i mål men tyvärr stod han i offside. Sporting fortsatte med att skapa chanser. I den 10:e minuten hade Sporting två hörnor som Kiistoförsvaret hade stora problem med. Spelet jämnade ut sig lite och i den 12:e minuten kom en Kiistospelare runt på kanten och avancerade in i straffområdet. Skottet från nära håll med vänstern saknade kraft och Janne Smeds i målet räddade till hörna. Kiistohörnan var inte helt ofarlig den heller. Sporting började slarva lite och Kiisto kunde skapa viss press. I den 20:e minuten sköt en Kiistospelare ett bra skott från distans som Smeds tippade till hörna. Hörnan redde Sporting upp lätt. Kort därefter dribblade Koski sig förbi Kiistoförsvaret men skottet från snäv vinkel räddades till hörna. I den 33:e minuten kom Markus Landgärds ensam igenom efter en fin passning av Anthony Hannus. Landgärds försökte placera in bollen men skottet var för sakta och Kiistomålvakten kunde rädda. Några minuter senare hade Hannus en bra nick mot mål men ett Kiistoben var i vägen. Även Tarvoll hade en bra nick men bollen smet tätt förbi stolpen. Kort före halvtid väggade sig Kiisto förbi Sportings mittförsvar men Smeds rusade ut och styrde ut till hörna. Koski hann ännu med att skjuta i utsidan av burgaveln efter en frispark av Kronman.

Sporting började matchen bra men tappade lite vart efter halvleken led. Sporting skapade klart fler farligheter. Bollinnehavet var ca 55% – 45%

De flesta hade nog fortfarande korvsmak i munnen då Kiisto något överraskande tog ledningen i inledningen av andra halvlek. En Kiistoanfallare fick en boll på djupet och lobbade bollen över Smeds. I den 52:a minuten slog Sebastian Lövdahl ett bra inlägg som tyvärr ingen fick en tå på. Chocken var total då Kiisto tog en tvåmålsledning i den 57:e minuten. En frispark vid straffområdesgränsen sköts över muren och i mål. Skottet såg inte helt otagbart ut. I den 61:a minuten gjorde Sporting ett dubbelbyte. Ut kom Landgärds och Kronman och in kom Peter Grannas och Jari Hietikko. Hietikko kom in som vänsterback och Daniel Lindahl tog steget upp i anfallet. Sporting hade börjat slarva lite och bl.a. hade Miroslav Rajkovic en farligt bakåtnick som Smeds knappt hann nå. Båda lagen spelade ganska dåligt i det här skedet och passningarna for lite hit som dit. I den 75:e minuten kom Hannus nästan ensam med målvakten men en fin glidtackling av en Kiistospelare ledde till att situationen rann ut i sanden. I den 80:e minuten slog Smeds en lång frispark in motståndarnas straffområde som Koski från närhåll kunde styra på mål men rätt i foten på målvakten. Sporting spelade aningen slarvigt och passivt och en Kiistospelare kunde rätt obehindrat driva med bollen och småningom räddades Sporting av stolpen. I slutskedet lyfte Sporting upp spelare vilket ledde till ett par bra chanser, bla sköt Pekka Paukkonen förbi och Tarvoll cykelsparkade över. Några minuter före slutet slog Hietikko ett långt inlägg som något turligt seglade över målvakten i mål. Sporting skapade någon halvchans ännu före förlusten var ett faktum.

Sett till bollinnehav och målchanser var andra halvlek som den första. Även om Sporting hade ett större bollinnehav och skapade fler chanser än gästerna sett till hela matchen känns det som att flera av spelarna gick för halvmaskin. Flera av spelarna var för anonyma och borde ha tagit mera initiativ så att Sporting kunde ha dominerat och skapat chanser på löpande band. Det fanns det kapacitet till. I Sporting spelade Jonathan Bergkulla bäst, han hämtade bollar från försvaret, fördelade bollar och försvarade bra. En annan som också tog initiativ var Julian Tarvoll men alltsom oftast drev han med bollen för länge. Delvis berodde det på att andra tog för få initiativ och han hade inte något att passa åt. Rajkovic och Paukkonen i mittförsvaret hörde till de bättre och Paukkonen var den i Sporting som ville vinna mest.

TL

Lämna ett svar